GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-05-2021 12:54   Güncelleme : 24-05-2021 15:12

Şehit 33 asker törenle anıldı

Şehit 33 asker törenle anıldı

Bingöl'de terör örgütü tarafından 28 yıl önce şehit edilen 33 asker törenle anıldı.

Bingöl Elazığ kara yolunun Bilaloğlu köyü mevkisinde 24 Mayıs 1993’te terör örgütü mensupları tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 33 askeri anmak için Bingöl 33 Er Şehitler Anıtı'nda tören düzenlendi.

Anıta çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Kur'anı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Vali Kadir Ekinci, törende yaptığı açıklamada, 28 yıl önce şehit olan yiğitleri rahmetle andığını söyledi.

Bu topraklar için toprağa düşen kahramanları asla unutmayacaklarını anlatan Ekinci, "Şehitlerimizin aziz hatırlarını daima canlı tutacağız. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun." dedi.

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan da şehitleri rahmet ve saygıyla andıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlıktan nasibini almamış PKK terör örgütü hainlerine ve katliamlarında özellikle Bingöl’ü seçmişlerdi. O dönemde terörün tüm baskılarına ve tehditlerine rağmen vatansever Bingöl halkı PKK terör örgütüne ve işbirlikçilerine asla taviz vermemiştir tam aksine devletin yanında yer alarak PKK terör örgütüyle mücadele etmiştir. Bingöl halkı askerlerimizin aileleri kadar bu olaylardan üzüntü duymuş ve bu olayların acısını çekmiştir."

İstihbarat Kurmay Binbaşı Ahmet Erbey ise düzenlenen törenle amaçlarının vatanı , milleti ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerin asla unutulumadığını ve ebediyete kadar da unutmayacakarlını belirtmek, bununla birlikte karşı karşıya olunan hainliğin hala farkında olmayan ve terörün dini, dili ve milleti olmadığını görmek istemeyen gözlere de bu hainliği göstermek olduğunu söyledi.

Eli kanlı hainlerin Bingöl’ü seçmesinin nedeninin, terörün gerçek yüzünü gören Bingöllülere diğer illerde yaşayan vatandaşları gözünde düşman etmek olduğunu savunan Erbey, "Oysa Bingöl halkı güzel ülkemizin dört bir köşesini geçmişte olduğu gibi düşmana karşı bugün de savunmakta ve şehit yada gazi olmaktadır." diye konuştu.

Konuşmalarından ardından, Vali Ekinci ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, anıttaki temsili şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Törene Vali Ekinci ve Belediye Başkanı Arıkan ile 49. Komando Tugayı Komutanı Vekili Topçu Albay Ercan Aygündüz, il protoküllü, sisvil toplum kuruluşları, şehit ve gazi ialeleri ile vatandaşlar katıldı.
 

AdminAdmin