GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2023 19:00   Güncelleme : 25-02-2023 10:23

Sanatçı Delen'den afetzedeler için yardım çağrısı

Bingöllü sanatçı ve halk ozanı Abdurrahman Delen, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden etkilenen vatandaşları için yardım çağrısını yinelerken, Türkiye'yi derinden sarsan depremlerden Bingöl'ün kırsal kesimindeki köylerin de etkilendiğini söyledi. Delen, Bingöl'ün kırsal kesimindeki köylerde yaşayan ve depremden zarar gören vatandaşlar için de yardım çağrısı yaptı.

Sanatçı Delen'den afetzedeler için yardım çağrısı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan 2 büyük deprem, Bingöl'ün kırsal kesimlerinde de yıkıma neden oldu.

Yüzyılın felaketi olarak nitelenen depremden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Sanatçı Abdurrahman Delen'de depremin olduğu andan itibaren yaraların sarılması için büyük çaba içine girenlerden.

Geçmişte yaşanan felaketlerde olduğu gibi bu depremlerde de Türkiye'nin tek yürek olduğunu anlatan Delen, Pazarcik ve Elbistan merkezli depremlerin ardından yerelde meydana gelen artçı depremlerde özellikle Bingöl kırsalında bulunan bir çok köyde de yıkıma neden olduğunu söyledi.

"Bingöl için yardım çağrısı"

Delen, depremden etkilenen Bingöl’ün köy ve ilçelerinde depremden etkilenen vatandaşlara dağıtılmak üzere yardım çağrısında bulundu.

Depremlerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Delen, "Büyük yıkımın olduğu 11 ildeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ölenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimiz ve hayırsever milletimiz büyük bir özveri ile bu yaraları sarmak için adeta yarışa girmiş bulunmaktadır. Biz ise henüz kamuoyunda duyulmayan ve yıkımın olduğu Bingöl’ün kırsal kesimlerine dikkat çekmek istiyoruz." diye konuştu.

AdminAdmin