SİYASET
Giriş Tarihi : 21-11-2021 18:26   Güncelleme : 21-11-2021 19:16

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin il kongresine katıldı

Bingöl'de gerçekleştirilen Saadet Partisi Bingöl 5. Olağan İl Kongresine katılan Karamollaoğlu, dertlerinin şahıslarla olmadığını, faydalı ve doğru yaptıklarını takdir, tutarsızlıklarından dolayı eleştirdiklerini söyledi

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin il kongresine katıldı

Saadet Partisi Bingöl İl Başkanlığı 5. Olağan İl Kongresi, yapıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Berti otelde gerçekleştirilen kongrede yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kendilerine "Efendim niye hep tenkit ediyorsunuz?" şeklindeki eleştirilere açıklık getiren Karamollaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz her şeyi tenkit etmeyiz. Şahıslar fikirlerini değiştirilebilir. Bugün belli bir fikri savunur insanlar, yarın o fikrin yanlış olduğunu anladıkları takdirde, başka bir fikri savunmaya başlarlar. Onun için bizim derdimiz şahıslarla uğraşmak değil; ilkelerle, ülkenin yönetiminde izledikleri politikalarla, bu politikalardan özellikle başarısız olduklarında vazgeçme noktasında iktidarı uyarmayı bir görev biliyoruz. Zaten dünyanın her yerinde de muhalefetin görevi de budur. Faydalı, doğru yapılanları da elbette takdir de ederiz."

Diyarbakır yolu tepkisi

Karamollaoğlu, imam hatip okullarının önünü açtıları için bugün ki iktidar sahiplerine teşekkür ettiklerini belirterek, tutarsızlıklarından dolayı da eleştirdi.

"Başörtüsü diye bir problem ülkemizde kalmadı müteşekkiriz, teşekkür ederiz elbette." ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, "Bu ülkede birtakım yatırımlar yapıldı. Neredeyse her ilimizde havaalanı var, yollar, otoyollar, tüneller, köprüler yapıldı; bunların yapılış tarzına, ihale tarzına itirazımız var ama bunların yapılmış olmasını hiçbir zaman tenkit etmeyiz. Ama bu noktada doğuya geldiğimiz zaman batıda bu kadar otoyollar, tüneller, köprüler inşa edilirken, Bingöl'e Diyarbakır’dan gelirken eğer o standartlarla uzaktan yakından alakası olmayan bir yoldan geliyorsak işte buna itiraz ederiz." diye konuştu.

Karamollaoğlu, Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinerek, enflasyonun arttığına dikkat eçkti. 

Siyasi partilerin bir birilerinin rakipleri olduğunu, muhalefet olarak görevlerinin hükümeti uyarmak olduğunu anlatan Karamollaoğlu, enflasyonla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Enflasyonu artık herkes biliyor. Enflasyonun Türkçesi doğrudan doğruya fiyatların artmasıdır. Para bolluğu diye geçer ama fiyatlar yükseldi, biliyoruz ki enflasyon artıyor. Eğer enflasyon yüzde 40'sa siz çalışana bunun üzerinde bir ücret verirseniz, zam yapmış olursunuz. Pahalılık yüzde 40, 100 lira alan adama dedin ki; sana yüzde 39 zam yaptım. Ne manaya gelir bu? Bu adam önümüzdeki sene yüzde 2 fakirleşecek. Bizim vaadimiz var; bazen bize soruyorlar, gelirseniz ne kadar zam yapacaksınız? Enflasyonu bilmeden bir rakam söylesem, bunun bir kıymeti olmaz ki. Eğer enflasyon yüzde 50 ise 3 bin lira alan bir adama yüzde 50 zam yaparsanız maaşı 4 bin 500'e çıkar ama siz ona zam yapmış sayılmazsınız. En az bir yüzde 10 daha koyacaksınız ki o zam olacak. Yüzde 50 değil, yüzde 60 zam yapacaksınız."

Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimde, Saadet Partisi İl Başkanlığına Muhammed Fatih Tiryaki yeniden seçildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongrenin ardından Bingöl'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

 

 

 

AdminAdmin