YEREL
Giriş Tarihi : 09-05-2021 15:54   Güncelleme : 09-05-2021 15:54

Ramazan ayında çiğ köfte iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu

Ramazan ayında çiğ köfte iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu

BNH - Son yıllarda tüketimi artan hazır yiyecekler arasında üst sıralarda yer edinen çiğ köfte, Ramazanda da iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini almaya devam ediyor.

Et ve hamur yemeklerinin ağırlıkta olduğu Bingöl yöresinde, sağlıklı, doyurucu ve ucuz bir öğün olmasıyla tercih edilen çiğ köfte, Ramazan ayında da iftar sofralarını süslüyor.

Bingöl'de çiğ köfte deyince akla Fırat Usta geliyor. 

Günlük olarak köftelik esmer bulguru çeşitli baharatlarla yoğrulmasıyla hazırladığı çiğ köftesini taze sebzeler eşliğinde müşterlerine sunan Fırat Usta, çiğ köftesinin lezzetinin, karışıma koyduğu sevgisinden kaynaklandığını söyledi.

Yıllardır ekmeğini çiğ köfte yoğurarak kazanan Fırat Usta, çiğ köftenin ana maddesi olan esmer bulgurun doyurucu olmasının yanı sıra sindirimede iyi geldiğini belirtiyor.

Fırat Usta, normal zamanlarda olduğu gibi çiğ köftesine Ramazan ayında da yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, çiğ köftesini tamamen doğal ve organik malzemelerden yoğurduğunu belirtti.

Çiğ köftenin özellikle Ramazan ayında çok tercih edildiğini anlatan Fırat Usta, "Çiğ köfte ramazanda da çok rağbet görüyor. Çiğ köfte sadece ramazan ayında değil, sürekli ihtiyaç duyulan bir lezzet. Çiğ köfte ilaçtır." diye konuştu

AdminAdmin