GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-06-2023 18:19

Paris'ten Bingöl balına 4 ödül

Fransa ve İngiltere'de düzenlenen bal yarışmalarında dereceye giren Bingöllü arıcılara, ödülleri verildi. Bingöl balı, Paris'te düzenlenen yarışmada 4, Londra'da düzenlenen yarışmada ise 3 ödül almıştı.

Paris'ten Bingöl balına 4 ödül

Geçen yıl İngiltere'de yapılan Bal yarışmasında 3 ödül alan Bingöllü Haberleri">Bingöllü bal üreticileri, bu yıl ilk defa düzenlenen Paris Bal Ödülleri 2023 (Paris International Honey Awards-PIHA) yarışmasında 4 ödül aldı.

Standardize ürünlerini yasal olarak dağıtan bal yetiştiricilerini, bal üreticilerini, arıcıları, işleyicileri ve perakendecileri, yüksek kaliteli bal ürünlerini teşvik ederek markalı ürünlerinin kalitesini korumak ve iyileştirmek amacıyla Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Paris Bal Ödülleri Yarışmasında, Bingöl İli Arıclar Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Platun Bal Ödülü'ne, Bingöl Çapakçur Bal sahibi Fikri Üzer, Şenli Bal adına Turgay Şenli ve Göl Bal adına Bedri Sağdıç Altın Bal Ödülüne layık görüldü.

Geçen yıl düzenlenen Londra Bal Yarışmasında ise Abdurrahman Atalay, Bingöl Çapakçur Bal Fikri Üzer Altın Bal ödülüne, Mücdettin Çakan da , Apimondia Dünya İkincilik ödülüne layık görülmüştü.

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren bal üreticilerine düzenlenen törenle ödülleri, takdim edildi.

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, yaptığı açıklamada, Dünya genelinde düzenlenen yarışmalarda Bingöl balına ödül verilmesinin, Bingöl balı kalitesinin tesadüfi olmadığının göstergesi olduğunu söyledi.

Bingöl balının onlarca çeşit bal arasında birinci seçilmesinin haklı gururunu yaşadıklarını aktaran Aba, "Geçen yıl iki altın madalya aldık, bu yıl ise Fransa'nın başkenti Paris'te 4 ödül kazandık. Bu da göğsümüzü kabarttı. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun diliyorum. 3 altın madalya, 1 tane de platinum ödülü kazandık. Yakın zamanda İngiltere'ye bir numune daha gönderdik ve oradan da bir birincilik bekliyoruz. Bingöl balının her yarışmada ödül alması endemik bitkiler ile bakir ve sanayi bölgelerinden uzak olan yaylalarımızdan kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin