EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-06-2021 16:58   Güncelleme : 07-06-2021 16:58

Minik öğrenciler doğaya tohum bıraktı

Minik öğrenciler doğaya tohum bıraktı

Bingöl’ün Genç ilçesinde Yunus Emre Anaokulu öğrencileri, 'ETwining Doğaya Dönüş' projesi kapsamında tohumların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla, hamur içlerine tohumlar koyup filizlenmesi için doğaya bıraktı.

Meyve ve sebzelerde bulunan ancak çöp olarak atılan çekirdeklerin tekrar bize meyve sebze olabileceği, tohumların çöp değil atık olduğunu fark ettirmeyi amaçlayan projede, dünyada tüketimin daha fazla arttığı ve ham maddenin giderek azaldığı bu çağda, tüketimin yanı sıra üretim yapmayı da küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması hedefleniyor.

Yunus Emre İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Zehra Bulut Ünalan, etkinlikler ilgili, ”Doğa sevgisi ve çevre bilincinin gelişmesi için hazırladığımız proje kapsamında "tohum bombası" dediğimiz topları minik öğrencilerimizle beraber doğayla buluşturduk. Tohum bombası, toprakta bitki oluşumunu geliştirip, toprağı canlandırmak ve havalandırmak için toprağa atılan minik toplardır. Öğrencilerimizin doğayla iç içe olması doğanın önemi için ilçemize bağlı çamlık bölgesine geldik. Burada çeşitli etkinlikler yaptık öğrencilerim doğayı tanımaya çalıştı. Merceklerle araştırma yaptı daha sonra da doğayı dinleyerek hayal ettiklerini kâğıda resmetti. Etkinliğimizi yöreye ait halk oyunlarıyla son verdik." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin