SİYASET
Giriş Tarihi : 06-11-2021 18:35   Güncelleme : 15-11-2021 19:55

Meral Akşener: "23 aydır şehir şehir, ilçe ilçe geziyorum"

Meral Akşener:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretinde bulunmak üzere bugün saat 14.00 sıralarında Genç ilçesine geldi.

Genç ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Meral Akşener, “23 aydır ilçe ilçe, şehir şehir ve esnaf esnaf geziyorum. Gezdiğim anları sizde takip ettiniz. İlk söze iktidar partisini yermediğimi kendi partimi övmediğimi ve propagandasını yapmadığımı söylüyorum. Tabi ki oylarına talibim tüm siyasi partiler gibi ikna edenin oyu alabileceğini söyleyerek tam 23 ay geçirdim. Şimdi enteresan bir ortaklaşma söyleyeyim. Batıda bir şehirle orta Anadolu da ki bir şehirden gelin Bingöl’e oradan da Siirt’te oradan da Van’a oradan da Samsun’a geçin ortak neler var görün. Yoksulluk ortak, esnafın hali ortak, zamlar ortak, vatandaşın alım gücünün düşmesi ortak, üniversite mezunu bir çok gencin umutsuz bir şekilde kahve köşelerinde beklediği o sorun ortak ama dâhim ortak bir mesele var. Bunu kimse dinlendirmiyor biz onun üzerine çalışıyoruz. Derin yoksulluk diye bir kavram var. Köylerde üretim durunca şehirde çocuğuna gıda yardımı yapma meselesi ortadan kalkmış. Dolayısıyla İstanbul’da da başka şehirlerde özellikle çocuklarda bodurluk başladı. Yani 11 yaşında zannettiğiniz çocuğun 14 yaşında olduğunu görebiliyorsunuz. Üzerine durmamız gerek acil durum bu. Vatandaşın durumu kötü dediğimiz zaman iktidar partisi çıkıp çemkiriyor. Gece bir şey yiyip yatıyor çocuk ama protein yok, süt yok yumurta yok. Dolayısıyla bodurluk başlamış durumda” dedi.

SEÇMENE SİTEM ETTİ

Meral Akşener konuşmasında seçmenin oyunun gücünün farkında olmasını isteyerek sitemde bulundu. Akşener siteminde şu ifadelere yer verdi;

“Çiftçinin besicinin, köylünün nereye giderseniz gidin bütün şehirlerde sorunu ortak ama bütün bunların yanında liyakat yok ve inanılmaz derecede riyakarlık var. Buda tek adam rejimin Türkiye’yi getirdiği nokta. Bir günde 32 bin imza atması gereken şahıs bu işi yapamaz. Lütfen siz gücünüzün farkında olun. Siz seçmensiziniz, şuculuk buculuk üzerinden veriyorsunuz oyları çırak çıkıyorsunuz kardeşim asıl mesele bu”

Akşener konuşmasının ardından Elazığ’a gitti.

Haber: Murat GÖKÇE

Fatma ElesFatma Eles