YEREL
Giriş Tarihi : 23-05-2022 17:18

Mehmet Anşin, Sağlık-Sen Şube Başkanlığına aday

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bingöl Şube Başkanlığına adaylığını açıklayan Mehmet Anşin, Bingöl sınırları içerisindeki tüm sağlık çalışanlarının haklarını korumak için aday olduğunu bildirdi.

Mehmet Anşin, Sağlık-Sen Şube Başkanlığına aday

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bingöl Şube Başkanlığı 2022 yılında yapılacak Olağan Genel Kurul süreci başladı.

Kurul öncesi adaylığını açıklayan sağlık çalışanı Mehmet Anşin, meslektaşlarına ve sendika üylerine çağrıda bulunarak, "Gelin hep beraber Sağlık-Sen'i Bingöl'de ayaya kaldıralım." ifadelerini kullandı.

Anşin, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde delege seçiminin olduğu genel kurul öncesinde bilmenizi isterim ki; Bingöl sınırlarımız içerisinde bulunan sağlık kuruluşlarındaki tüm sağlık çalışanlarımız adına; hizmetle, yeniliklerle, projelerle, filhakika sendikacılık ile gelmek için aday oldum. Gerçekleşecek bu seçimde, hayata geçireceğimiz  projelerden önce, hayata döndürülmesi gereken bir sendika vardır! 
Sağlık-Sen Bingöl şubemizin, kaybettiği yetkileri yeniden almayı ve mum misali erirkende bizimle ihya olacaktır.

Sağlık-Sen Bingöl şubemiz her geçen gün kan kaybetmekte olup, bu kan kaybının önüne ancak kan değişimi yapılarak geçilebileceği malum olmuştur! Bizler, Bingöl şubemizin yaralarına sarmaya, kanamayı durdurmaya, yeniden ayağa kaldırmaya tap taze kanlarımız ile geliyoruz!

Bizler, sessiz çoğunluğun sesiyiz. Bu sessiz çoğunluk kimdir? Diye soracak olursanız..
Sessiz çoğunluk, yıllardır Sağlık-Sen’i Bingöl’de görmeyen, sendikacılık nedir, sendika ne iş yarar, fikri dahi olmayan çoğunluktur. Bu çoğunluğa sendikaya anlatamamış olmak, bu çoğunluk için sendikacılık yapamamak ancak birilerinin miladını doldurduğunu sesidir! 
Sessiz çoğunluk, sahada hali hatırı sorulmayan, çalışma ortamları iyileştirilmeyen, eksikleri giderilmeyen sağlık çalışanlarıdır. Sessiz çoğunluk yıllardır sendikadan proje görmeyenlerdir!

Artık sessiz çoğunluğu susturamazlar! 
Sağlık-Sen Bingöl şubemiz için yanardağ oluruz, yıldırım oluruz, siper oluruz, kaderine mahkum etmeyiz!

Bizim için seçim, 4 yılda bir gerçekleşen bir süre zarfından ibaret değildir.
Bizim için her gün seçim varmışçasına, ilk günkü azim ve kararlılıkla çalışmayı gerektirir.
Bu yüzden seçimden seçime hatırlanan sağlık çalışanları şunu bilsin ki, her gün seçim varmışçasına harıl harıl çalışmaya geliyoruz..

Sağlık çalışanlarının çocukları için kreş ve servis desteği ile, İlk bir ay içersinde Üyelerimizin gelip oturabileceği çay kahve içebileceği, gazete okuyabileceği bir şube binasını kazandıracağımızı, sağlık çalışanlarına toplu konut anlaşması ile, sağlık çalışanlarına uzaktan yüksek lisans ve mesleki sertifikasyon kursları ile, sağlık çalışanları için destek hattı ile, sağlık çalışanları için şeffaf bir yönetim ile, dolu dolu projelerle geliyoruz..

Değerli meslektaşlarımdan istirhamım, hür iradeleri ile sandığa gitmeleridir. Bir oyun sandığa tesiri dahi kaderini değiştirmektedir. İstikrarsız, yok olmaya mahkum bırakılmış Sağlık-Sen Bingöl şubemizi düştüğü yerden kaldırmaya, benimle elinizi uzatır mısınız?"

AdminAdmin