EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-04-2021 17:05   Güncelleme : 11-04-2021 11:11

Kursiyerlere budama makası hediye

Kursiyerlere budama makası hediye

BNH - Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan meyve ağaçlarını aşılama kursunu başarıyla tamamlayanlara budama makası ve aşı bıçağı hediye edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa yapılan meyve ağaçlarında aşılama kursuna uygulamalı eğitimle devam ediliyor.

Bingöl ESK (Et Süt Kurumu) Müdürlüğü bahçesinde yapılan uygulamalı eğitime İl Müdürüm Burhan Bahadır ve ESK İl Müdürü Burhan Coşkun da katıldı.

Daha önce yapılan Meyve Ağaçlarında Budama ve halen devam eden Meyve Ağaçlarında Aşılama kurslarımıza katılan kursiyerlere İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek satın alınan budama makası ve aşı bıçağı hediye edildi.

İl Müdürü Bahadır, kursiyerlerle yaptığı sohbette, son yıllarda yaşanan olumsuzlukların tarım sektörünün ne kadar önemli oldugunu gözler önüne serdiğini belirterek, "Sizlerde bunu gözönünde bulundurarak bu sektörde daha profesyonel olmak adına burdasınız. Gelir getirici türlerin budanması ve aşılanması konusunda sizlere bugun İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen budama makası ve aşı bıçağı hediye ettik. Umarız ki sizlerde bu sayede kendi çevrenize bu işi öğreterek ilimizin meyveciliğinin gelişiminde katkıda bulunursunuz." ifadelerini kullandı

AdminAdmin