SPOR
Giriş Tarihi : 17-12-2021 21:00   Güncelleme : 17-12-2021 21:20

Krosta Bingöl rüzgarı! 5 takım finale yükseldi

Diyarbakır'da yapılan İl-İlçe Karmaları ve Kulüpler Bölgesel Kros Ligi Yarışmaları yarı finaline Bingöl adına katılan 5 takım, firesiz finale adını yazdırdı

Krosta Bingöl rüzgarı! 5 takım finale yükseldi

Türkiye Atletizm Federasyonunun 2021 faaliyet takviminde yer alan yarışmalar kapsamında, Diyarbakır'da yapılan İl-İlçe Karmaları ve Kulüpler Bölgesel Kros Ligi Yarışmaları yarı finaline, Bingöl adına katılan 5 takım, firesiz finale yükseldi.

İlk kademesi Van’da yapılan ve 5 kupa ile yarışmaları tamamlayan Bingöl takımları, Mardin’de düzenlenen ikinci kademede yarışmalarında da  3 birincilik kupası, 2 üçüncülük kupası ile 17 Aralık’ta Diyarbakır’da yapılacak Yarı Final Yarışmalarına 5 takım ile tam kadro katılmaya hak kazanmıştı.

Bingöl Atletizm İl Temsilcisi Osman Orman, yaptığı açıklamada, Mardin’deki yarışmalar sonucunda U14 Kızlar İl Karması Takımının birinci, U14 Kızlar Kulüpler Takımı Bingöl Olimpiyat Spor Kulübü birinci, U14 Erkek İl Karması Takımı birinci, U16 Erkek İl Karması Takımı üçüncü, U18 Erkek Kulüpler Takımı Bingöl Belediye Yaşamspor'un üçüncü olduğunu, ayrıca U14 Kızlar Kategorisinde yarışan Bingöl Olimpiyat Spor Kulübü sporcularından Merve Gezici Gümüş'ün madalya ile yarışmayı tamamladığını hatırlattı.

Bugünde Diyarbakır’da gerçekleşem yarışmaların Yarı Finaline 5 takım ile katıldıklarını anlatan Orman, 5 takımın da finale adını yazdırarak başarısına bir yenisini daha eklediğını ve 30 Aralık’ta Adana’da yapılacak Türkiye Finaline tam kadro ile katılmaya hak kazandıklarını söyledi.

Orman, şunları kaydetti:

"Ayrıca; U14 Kızlar kategorisinde Bingöl Olimpiyat Spor Kulübü takımımız tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon olurken Bingöl Belediye Yaşamspor kulübü U18 Erkekler kategorisini ikinci olarak tamamladı.

Yarışmalarda dereceye giren sporcularımız başta olmak üzere Antrenörlerimiz Ahmet Demir, Veysel Anacur, Ümit Sekin, Musa Anacur, Ahmet Hişan ve Murat Çağatay hocalarımızı tebrik ediyor, Final Yarışmalarında başarılar diliyoruz. Emeklerinden ve bizlere eşlik ettiğinden dolayı Kafile Temsilcilerimize, Bingöl Olimpiyat Spor Kulüp başkanımız Aydın Bünül’e Yarışmaları yerinde takip ederek sporcularımıza destek olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum.. 

Katkı sunan, destek veren başta Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Bingöl Olimpiyat Spor Kulübü, Vali  Güner Orbay Spor Kulübü ve Bingöl Belediye Yaşamspor Kulübü Yönetim Kurullarına, bu başarıda desteklerini esirgemeyen ve yanımızda olduğunu hissettiğiniz tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

AdminAdmin