GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-06-2021 16:16   Güncelleme : 27-06-2021 16:47

Kiğı'daki 5,2'lik deprem! Vali Kadir Ekinci, bölgede inceleme yaptı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, önceki gece meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Kiğı ilçesinde incelemelerde bulundu

Kiğı'daki 5,2'lik deprem! Vali Kadir Ekinci, bölgede inceleme yaptı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 25 Haziran 2021 saat 21.28’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Kiğı ilçesinde bulundu.

Kiğı Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Ekinci, Kaymakam Enis Aslantatar’dan deprem anı ve sonrasında yaşananlar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra ilçe merkezini gezen Ekinci, depremden etkilenen esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Vali Ekinci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde herhangi bir can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Gazetecilerin depremde yıkılan yapıların sayısına yönelik sorularını yanıt veren Ekinci, "Hamdolsun beton binalarda hasar söz konusu değil, sadece taş binalarda hasar mevcut. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü personelimiz alanda hasar tespit çalışmaları yapıyor. Şu ana kadar sayı tespit edilen sayı çok yüksek değil, ama net sayı resmi olarak belirlenmeden açıklamak istemiyoruz. Ama önemli olan bu tarz depremlerde herhangi bir can kaybının yaşanmamasıdır. Bizi mutlu eden budur. Bu saatten sonra önemli olan Belediyemiz ve Kaymakamlığımızla birlikte çalışmalarımızı güncelllemek, depreme karşı tedbirli ve donanımlı hale gelmektir. İnşallah gayretlerimiz bu yönde olacaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Ekinci, Bingöl'de ve Kiğı'da deprem tecrübesi bulunduğunu belirterek, ihtiyaç duyan, korku nedeniyle evine giremeyen vatandaşlara çadır gönderildiğini söyledi.

Şimdiye kadar 60'a yakın çadır kurulumu yaptıklarını aktaran Vali Ekinci, "İhtiyaç duyan tüm vatandaşlarımıza devletin tüm imkânlarını seferber ediyoruz." dedi.

Vali Ekinci’nin ziyaretine, Kiğı Kaymakamı Enis Aslantatar, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kerem Oruk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa ve diğer ilgili kurum personeli eşlik etti.

AdminAdmin