GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-06-2021 16:50   Güncelleme : 26-06-2021 16:58

Kiğı'daki 5,2'lik deprem! Bingöl İHH deprem bölgesinde

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili ve beraberindeki heyet, depremden etkilenen köylüleri ziyaret etti

Kiğı'daki 5,2'lik deprem! Bingöl İHH deprem bölgesinde

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili ve beraberindeki heyet, Kiğı ilçesinde Cuma akşamı saat 21.28’de meydana gelen 522 büyüklüğündeki depremden etkilenen köylüleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, ziyaretiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, depremden dolayı vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunduklarını aktardı.

Deprem can kaybı ve fazla mal kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Deprem sonrası AFAD İl Müdürlüğü’ne giderek durum değerlendirmesi yaptık. Depremde ağır bir hasarın ve can kaybının olmadığı bilgisi üzerine depremin merkez üstü olan köylerde incelemelerde bulunduk. Köylerdeki evleri ziyaret ettiğimizde oluşan hasarı yerinde gördük. Köylerdeki yapılar kerpiç ve topraktan yapılan evler olması nedeniyle kısmi yıkılma ve çatlaklar oluşmuş durumda. Depremden etkilenen köylülerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Rabbim bir daha böylesine sıkıntılar vermesin. Allah muhafaza etsin."

Bingöl İHHH Başkanı Gili, sonraki süreçte ihtiyaç olması durumunda gerekli yardımların ulaştırılması için gayret göstereceklerini de sözlerine ekledi.

AdminAdmin