GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-03-2022 15:42

Kendini 'Vali' diye tanıtan dolandırıcılara dikkat

Bingöl Valiliği, Vali Kadir Ekinci'nin adını kullanılarak çeşitli işler için yardım adı altında para talep edilmek suretiyle dolandırıcılık yapanlara karşı uyarılarda bulundu. Bu durumla karşılaşanların '112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları istendi.

Kendini 'Vali' diye tanıtan dolandırıcılara dikkat

Batman Valiliği, vatandaşları, kendini Vali Kadir Ekinci diye tanıtarak yardım talebinde bulunan dollandırıcılara karşı uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde Bingöl Valiliği ve Vali Kadir Ekinci adı kullanılarak telefon dolandırıcılığı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Bingöl Valiliği'nin veya herhangi bir kamu kurumunun iş adamlarından ya da vatandaşlardan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir yönteminin bulunmadığı hatırlatılarak, "Son günlerde bazı art niyetli kişilerin, Valimiz Kadir Ekinci'nin ve Valiliğimizin ismini kullanarak telefonla aradıkları iş adamları ile vatandaşlarımızdan 'solunum cihazı, tekerlekli sandalya' gibi çeşitli gerekçeler uydurarak para talep ettiklerini ve dollandırıcılık girişiminde bulunduklarını üzülerek duymaktayız.

Vatandaşlarımızın bu taleplere itibar etmemeleri ve bu gibi durumlarda '112 Acil Çağrı Merkezi'ni haberdar etmeleri önem arzetmektedir." denildi.

AdminAdmin