GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-09-2021 14:41   Güncelleme : 01-11-2021 15:20

Karer yolunun asfaltlanmasına şiirli teşekkür

Eğitimci Şair Hasan Sevin, 8 köye bağlantı sağlayan Karer bölgesi grup köy yolunun uzun yıllar sonra asfaltlanmasından duyduğu memnuniyeti "Asfalt bağlantı sağlandı" adlı şiirle dile getirdi. Sevin, şiirinde "Karer halkı kıymet bilir, emekçiye önem verir" dizeleriyle yöre halkının duygularına tercüman oldu

Karer yolunun asfaltlanmasına şiirli teşekkür

Emekli olduktan sonra Karer bölgesindeki Sütlüce köyüne yerleşem eğitimci şair Hasan Sevin, 8 köye bağlantı sağlayan 17 kilometrelik grup köy yolunun asfaltlanmasıyla ilgili duygularını mısralara döktü.

Bingöl Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından 8 köye bağlantı sağlayan 17 kilometrelik Karer bölgesi grup köy yolu asfaltlandı.

Emekli öğretmen Hasan Sevin, yolun yapılmasının ardından duygularını yazdığı "Asfalt bağlantı sağlandı" başlıklı şiirle dile getirdi.

Sevin, yaptığı açıklamada, yıllarca sorun olan Karer yolunun asfaltlandığını belirterek, "Kârer köylerin (8 köy) girişine ve çıkışına kadar asfaltlanan gurup köy yolu, Kârer bölgesi'nde yol, çamurlu halde yıllarca bekliyordu. Bu sorun dünya basınına bile konu oldu. Nitekim 2021 yılın Temmuz ayında asfaltlandı." ifadelerini kullandı.

Yıllardır çeşitli konularda yazdığı 1574 şiir 4 kitapta yayınladığını anlatan Sevin, son zamanlarda yazdığı 600 şiirini de yakın zamanda kitaplaştıracağını belirtti.

Son kitabının yayınlanmasıyla 5 şiir ve 3 de araştırma olmak üzere 8 kitabı olan Sevin, Karer yolunun asfaltlanmasıyla ilgili yazdığı şiir ise şöyle:

"ASFALT BAĞLANTI SAĞLANDI

Yıllarca sonra olsa da
O kopuk damar takıldı
Kârerliler yorulsa da
Asfalt bağlantı sağlandı

Uzun zaman gündem oldu
Gelen, giden sade sordu
Söz konusu asfalt yordu
Asfalt damar takıldı

Tozlu yolum gömlek giydi
Kârer halkı bunu gördü
Ekibe teşekkür dedi
Sonunda asfalt yapıldı

Halka hizmet Hakk’a hizmet
Hizmet eden etmez minnet
Asfaltlı yol büyük nimet
Çalışan takdir edildi

Kârer halkı kıymet bilir
Emekçiye önem verir
Hizmet veren sevilir
Ekibe değer verildi

HASAN sorun çözüm buldu
Çamurlu yol asfalt oldu
Tartışma yerinde dondu
Nitekim asfalt yapıldı"

AdminAdmin