EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-12-2021 14:56   Güncelleme : 28-12-2021 14:56

Kardelen öğretmenden yürekleri ısıtan davranış

Kardelen öğretmenden yürekleri ısıtan davranış

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Yeniköy İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Kardelen Sultan Tosun, zorlu kış şartlarında okula gelirken üşüyen öğrencisi için sobayı yaktı, bot ve çoraplarını çıkartarak sobanın başında ayaklarını ısıttı.

Kardelen öğretmen, sabahın erken saatlerinde kalkarak Karlıova ilçe merkezinde 12 kilometre uzaklıktaki okula gidiyor. Öğrenciler okula gelmeden sobayı yakıp sınıfı ısıstıyor. Öğrencilerini her sabah kapıda karşılayan Kardelen öğretmen, kısa sohbetin ardından öğrencileri ile sınıfa geçerek eğitime başlıyor. 

Küçük yaşlarda kurduğu hayallerinin peşinden giden ve yaklaşık 3 yıldır Bingöl'de görev yapan Kardelen Öğretmen, daha önce hiç soba yakmadığı halde öğrencilerinin üşümemesi için büyük fedakarlık gösteriyor.

Kardelen öğretmenin, okula gelirken karda ayakları ıslanan ve üşüyen öğrencisini soba başında ısıtan görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, sosyal medyada yansıyan paylaşımlarından dolayı fedakar öğretmeni göev yaptığ okulda ziyaret ederek, minik öğrencinin ayaklarını ısıttığı gibi yürekleri de ısıtan davranışından dolayı öğretmeni tebrik etti.   

Öğrencilerinin eğitimi için yaptığı fedakârlıktan dolayı öğretmene teşekkür eden Güney, "Geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmek için idealist eğitimcilere büyük bir ihtiyaç var. Kaliteli bir eğitim, heyecanlı, idealist, fedakar bir eğitim kadrosu ile mümkün olabilir. Böyle bir kadro ile vatanına, milletine, insanlığa faydası olan bireyler yetiştirmek çok zor değildir." ifadelerni kullandı.

 Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kardelen Sultan Tosun ise "Öğrencimize yapmış olduğumuz ufacık bir dokunuşu görerek, bu zorlu kış şartlarında bizleri ziyaret ederek onurlandıran, her zaman yanımızda olan İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Rahmi Güney’e teşekkür ediyorum." dedi.

 

AdminAdmin