GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-10-2021 14:31   Güncelleme : 29-10-2021 14:31

Kahraman anne Hatice Belgin şehadetinin 10. yılında unutulmadı

Bingöl’de 29 Ekim 2011'de meydana gelen canlı bomba saldırısında teröristin üzerine atlayarak büyük bir faciayı önleyen ve olayda oğlu ile şehit olan Hatice Belgin, ölümünün 10. yılında sevenleri tarafından mezarı başında anıldı

Kahraman anne Hatice Belgin şehadetinin 10. yılında unutulmadı

Bingöl’deki canlı bomba saldırısında teröristin üzerine atlayarak büyük bir faciayi önleyen Hatice Belgin, şehadetinin 10. yılında unutulmadı

29 Ekim 2011'de Bingöl Genç Caddesi'nde teröristin üzerindeki düzeneği infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Hatice Belgin, patlama sırasında canlı bomba olan kadın teröristi fark ederek üzerine atlamış, olayda oğlu Veysel Belgin ve Mehmet Çibik de hayatını kaybetmiş, 21 kişi de yaralanmıştı.

Kahraman annes Hatice Belgin’in eşi Kadri Belgin, aradan 10 yıl geçmesine rağmen acılarının hala ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Olaydan sonra ehr hafta düzenli olarak eşinin mezarını ziyaret ederek dua okudğunu anlatan Belgin, "Her gün o olayı yaşıyoruz içimizde. Çocuklarla beraber aynı acıyı tekrar yaşıyoruz. Her hafta perşembe günü geliyoruz dua okuyoruz, ziyaret ediyoruz. Gururluyuz, onlarla gurur duyuyorum. Ülkesi için milleti için vatanı için bayrağı için gözünü kırpmadan canını feda etmiş, canlı bombanın üzerine atlamış hem ülkem için hem bizim için bir kahramandır, onlarla gurur duyuyorum." diye konuştu.

AdminAdmin