GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-06-2023 16:34   Güncelleme : 01-06-2023 17:13

Kadın üretiyor Bingöl kazanıyor kapanış sergisi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetlere Müdürlüğü ile Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen ve Fırat Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor" adlı SOGEP projesinin kapanış sergisi düzenlendi. Kalium AVM önünde düzenlenen sergiye yoğun ilgi gösterildi.

Kadın üretiyor Bingöl kazanıyor kapanış sergisi

Bingöl'de 'Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor' Projesi kapsamında açılan meslek edindirme kurslarında üretilen el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kalkınma ajanslarınca Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen "Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor"  Projesi kapanış sergisi düzenlendi.

Bingöl Kalium AVM önünde düzenlenen serginin açılışına, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Birimi Müdürü İsa Telimen, İŞKUR Müdürü Cevdet Baycuman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Seyhan Savaş Yaraşır, Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Kızılay Şube Başkanı Fevzi Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Bingöl merkez, Genç, Karlıova ve Solhan Aile Destek Merkezileri bünyesinde açılan çeşitli meslek kurslarına devam kadınların, seramik atölyesi, bakır işleme atölyesi, stilistlik ve modelistlik atölyeleri, epoksi reçine ve keçe tablo atölyeyelerinde ürettiği el rürünleri sergisi 2 gün açık kalacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplumsal değerler çerçevesinde toplumun geliştirilebilmesi için kadınların istihdam alanlarını genişletmek, özgün düşünme becerilerini geliştirip yeni ürünler üretmesini sağlamak, üretilen ürünlerin pazarlamasına katkıda bulunacak programlar düzenlenmesi hedefiyle 2021 yılında Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kalkınma Ajansları marifetiyle yürüttüğü 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) proje çağrısına “Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor” projesi ile başvuruda bulunduklarını hatırlatan Polat,  projeden 600 kadının yararlandığını söyledi.

İl Müdürü Polat, proje ile kadınlara yönelik istihdamı arttırmak ve kadınların ekonomik güçlenmesini sağlayarak kadınları sosyal ve ekonomik risklerden korumayı amaçladıklarını ifade ederek, "Fırat Kalkınma Ajansı tarafından destek almaya hak kazanan proje ile ilimizde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezlerinde çeşitli atölyeler kurulmuş olup kurulan bu atölyelerde kadınlarımıza yönelik mesleki eğitimler verilmiştir. Verilen mesleki eğitimlerin yanında kadınlarımızın ticari hayat içerisinde daha fazla yer edinebilmeleri amacıyla “Girişimcilik, Pazarlama Teknikleri ve e-ticaret eğitimleri düzenlenmiştir.

Proje kapsamında il merkezimizde bulunan Aile Destek Merkez-1’de Seramik Atölyesi, Aile Destek Merkezi-2’de Bakır İşleme Atölyesi, Karlıova ve Solhan Aile Destek Merkezlerinde Stilistlik ve Modelistlik Atölyeleri ile Genç ilçesinde bulunan Aile Destek Merkezinde ise Epoksi Reçine ve Keçe Tablo Atölyesi kurulmuştur. 
Hızlı değişen dünya düzeninde, sürdürülebilir uyum için ülke kalkınmasının öznesi konumunda olan kadınların güçlendirilmesindeki önemli bir boyut; kadınların istihdama katılımının artırılması, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadın yoksulluğu ile mücadeledir. Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor projesi ile kurulan atölyelerde, birçok kadın yeni bir meslek ve iş alanı kazanmıştır. Bu kapsamda Fırat Kalkınma Ajansının destekleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak ülke ve bölge kalkınmasına katkıda bulunurken önemli bir misyon üstlenmiş olduk.
Bu bağlamda toplumun tüm bileşenlerinin hayata katılımına yönelik desteklerimiz ve çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Proje çıktılarımızın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

AdminAdmin