GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-07-2021 14:06   Güncelleme : 31-07-2021 14:22

Jandarma, Bingöl'de KADES'i tanıttı

Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca 160 kadına, İçişleri Bakanlığınca yürütülen Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgi verdi

Jandarma, Bingöl'de KADES'i tanıttı

İçişleri Bakanlığınca yütütülen, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına hazırlanan Kadın Destek Uygulaması (KADES) hayat kurtarıyor.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, 29 Temmuz 2021 tarihinde Bingöl Organize Sanayi Bölgesinda faaliyet gösteren Vesa Tekstil Fabrikasında çalışan 160 kadına, KADES uygulamasını tanıtarak bilgilendirmede bulundu.

Yapılan bilgilendirmenin ardından 160 kadının cep telefonlarına KADES uygulaması yüklendi.

Valilikten yapılan açıklama, şu bilgilere yer verildi:

"KADES uygulamasının kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacıyla kurulduğu, kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirildiği, eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemine ulaştığına dair bilgilendirme yapıldı.

Güvenlik güçlerimiz, halkımızın da desteğiyle ilimiz genelinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir."

AdminAdmin