GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2022 12:40   Güncelleme : 11-03-2022 13:01

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 101'nci yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy'un, ömrünü vatanına ve milletine adadığını belirtti.

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 101'nci yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında, ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un milletimizin bağımsızlık, hürriyet ve mukaddesat adına verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Mehmet Akif'in, devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan “İstiklal Marşımızı” 101 yıl önce, büyük bir inanç, ustalık ve emekle, bilgi ve hikmeti, hakikat ve adaleti, kültür ve medeniyeti, tarih ve toplum bilincini, direniş ve özgürlüğü işlediği bu eserini milletimize hediye ettiğini aktaran Vali Ekinci, mesajının devamında şunları kaydetti:

"İstiklal Marşımız, yüreği Hürriyet ve İstiklal aşkıyla dolu bir şairin, dizelerinde milletin ruhuna işleyen işgal acısını tercüme etmiş olması ve bedeli ne olursa olsun diz çöktüğüne, boyun eğdiğine tarihin tanık olmadığı aziz milletimizin işgal güçlerine karşı direniş ve dirilişini kelimelerle resmetmesi nedeniyle son derece özel, son derece kıymetlidir. Akif’in, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne derin yaralar açtığının ve bağımsızlık ve özgürlüğümüzü kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak yeni nesillerin hafızasına kazıması gerekmektedir.

Tarihinin her döneminde değerlerine yönelik tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu kadim düşünce kodlarına ve işaret ettiği aziz değerlere her zaman sahip çıkacak; ortak şuurumuz, ortak dilimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı daima muhafaza edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünü kutlarken başta tarihimizin yüz akı şahsiyetlerinden İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere bu şanlı destanı yazan tüm ecdadımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

AdminAdmin