GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-03-2022 18:12

İşitme engellinin sorunu 'Açık Kapı' ile çözüldü

İşitme engellinin sorunu 'Açık Kapı' ile çözüldü

Bingöl Valiliği "Açık Kapı" Birimi, pasaport almak isteyen ancak nüfus görevlileriyle iletişim kuramayan işitme engelli bireyin sonunu çözdü.

İşitme ve konuşma engelli Fatma Doğan, Bingöl Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğüne yurt dışına gitmek istediğini, yurt dışında kullanmak üzere çeşitli evraklarına apostil işlemi yaptırmak ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden pasaport başvurusunda bulunmak istediğini ancak ilgili personellerle iletişim sağlayamadığını belirterek yardım talebinde bulundu.

Başvuruyu değerlendiren Açık Kapı, kurum çalışanı olan sosyolog, işaret dili eğitmeni ve tercüman Sümeyra Artun'u görevlendirdi.

Artun'un refakatinde Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürlüğünde gerekli Apostil işlemleri yapılan, ardından İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde pasaport başvurusunda bulunularak İşitme ve konuşma engelli Doğan'nın talebi karşılandı.

AÇIK KAPI

Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi başvurularının hiçbir boşluğa mahal verilmeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve kamu hizmetinde memnuniyetinin artırılması maksadıyla 81 il valiliğinde Açık Kapı Şube Müdürlükleri ve 221 ilçe kaymakamlığında Açık Kapı Şeflikleri faaliyete geçirilmiştir.  

Vatandaş elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilir. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile vatandaşa bildirilir. 

AdminAdmin