Bingöllü iş insanı Ahmet Budan, Türkiye ile küresel Türk diasporası arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla hazırlanan DTİK üyelik ön başvuru sürecine ilişkin bir açıklama yaptı. Budan, farklı ülkelerde yaşayan Türk kökenli iş insanları ile Türkiye dostu profesyonellerin DTİK ailesine katılımının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bu kapsamda hazırlanan üyelik ön başvurusu QR kodunun yaygın şekilde paylaşılmasını isteyen Budan, şu çağrıda bulundu:

“Bulunduğunuz ülkelerde yaşayan Türk iş insanlarını ve profesyonelleri DTİK üyeliğine kazandırmak amacıyla hazırladığımız üyelik ön başvurusu QR kodunu bilgilerinize sunuyoruz. Türkiye ile küresel Türk diasporası arasındaki bağları daha da güçlendirmek için sizleri, bulunduğunuz ülkelerdeki Türk kökenli veya Türkiye dostu kişileri DTİK üyeliğine davet ediyoruz.”

DTİK’in, dünya genelindeki Türk iş dünyasını ortak bir platformda buluşturmayı hedeflediğini belirten Budan, bu tür çalışmaların ekonomik, ticari ve kültürel iş birliklerine önemli katkılar sağladığını ifade etti.