Kent genelinde kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda vatandaş huşu içinde teravih namazını eda etti. Namazın ardından salavatlar getirildi, dualar okundu ve ilk oruç için niyet edildi.

İlk sahura bu gece kalkılacak

2026 yılı Ramazan ayında oruçlar bu gece kalkılacak ilk sahurla başlayacak. Bingöl’de ilk imsak saat 05.35’de, ilk iftar ise 18.06’da açılacak. Bu yıl Ramazan ayı 29 gün sürecek.

Kadir Gecesi Ramazan’ın son günlerinde idrak edilecek

Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi ibadetlerin yoğun şekilde yerine getirildiği Ramazan ayında, Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, Ramazan'ın 26. gecesi olan  16 Mart Pazartesi gecesinde idrak edilecek.

Ramazan Bayramı ile taçlanacak

Ramazan ayının ardından müminler, orucun mükâfatı olan Ramazan Bayramı’nı idrak edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2026 yılı Ramazan ayından 2027 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 240 TL olarak belirledi