GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-11-2022 14:55   Güncelleme : 15-11-2022 17:12

İl Sağlık Müdürü Gündoğdu'dan veda mesajı

Yaklaşık 5 yıldır Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünü yürüten Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, yayınladığı veda mesajıyla görevden ayrıldığını duyurdu. Gündoğdu, mesajında görev yaptığı süre için yapılan hizmetleri aktardı. Bu arada İl Sağlık Müdürlüğüne Dr. Hasan Bayındır'ın atanacağı konuşuluyor.

İl Sağlık Müdürü Gündoğdu'dan veda mesajı

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünü yürüten Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, yayınladığı veda mesajında, İl Sağlık Müdürlüğü görevinden ayrıldığını duyurdu.

Gündoğdu, mesajında, şunları kaydetti:

"Bingöl’de eğitim hayatına başlayıp, Ankara’da Tıp eğitimi aldıktan sonra evime yani Bingöl’e gelip 4 yıl boyunca Sağlık Ocağı Hekimliği, Acil Servis Hekimliği ve Aile Hekimliği görevlerini icra ettim. Uzmanlık eğitimi için bir süre daha ayrı kaldığım ilime geri dönüp 1 yıl İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştıktan sonra 12.01.2018 tarihinde Bingöl İl Sağlık Müdürü olarak atandım ve bugüne dek İl Sağlık Müdürü olarak görevimi icra ettim.
Göreve başladığım ilk gün ilimizdeki bebek ölümleri oranlarını düşürmek, il dışı sevklerini azaltmak ve başta yeni Devlet Hastanesi olmak üzere tüm yatırımlara hız vermek öncelikli hedeflerim oldu. Bunun yanında vatandaşın derdi ile dertlenmek, mesai arkadaşlarımın sorunlarını çözmek benim için en büyük motivasyondu.
İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığım yaklaşık 5 yıl içerisinde verilen eğitim ve sağlık alt yapısındaki iyileştirmeler neticesinde Bebek Ölümleri Oranlarını, Doğu Anadolu ve Türkiye ortalamasının altına düşürebildik. Bunun yanı sıra ilimizdeki tıbbı cihaz eksikliklerinin giderilmesi ve ilimize yapılan hekim atamaları ile mevcut branşlarda artışa gidip ilk defa görev yapacak branşlarda ise (özellikle Bingöl Devlet Hastanesi Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Nefroloji, Onkoloji, Romatoloji, Yoğun Bakım yan dal uzmanları ve Kadın Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı) atamalar gerçekleştirdik. Bu sayede ilimizde hekim ve tıbbi cihaz eksikliğinden kaynaklı olarak il dışına sevk olan vatandaşların sayılarında belirgin bir azalma gerçekleşti.
Göreve başladığım zaman 150+100 yatak kapasiteli Kadın Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi + Bingöl Devlet Hastanesi Ek Bina projesini revize ederek 500 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi projesine dönüştürdük. Revizyon çalışmalarında desteklerinden ötürü Sn. Cevdet Yılmaz ve dönemin Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Zeki Korkutata’ya şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 22.000 m2 üzerinde yapımı planlanan hastane arazisinin yetersiz geleceğini ön görüp, dönemin İl Valisi Sn. Ali Mantı, Çevre Şehircilik il Müdürü Sn. Abdulkadir Arslanboğa, Kızılay Bingöl Şube Başkanı Sn. Fevzi Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Sn. Burhan Bahadır’ın destekleri ile arazi alanını 35.000 m2’ye çıkardık. Proje çalışması tamamlanıp ilk defa 27.12.2021 tarihinde gerçekleşen 500 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi yapım ihalesi fiyat yüksekliğinden dolayı sonuçlanmamış olup, yakın zamanda tekrar ihaleye çıkması ve onaylanması koşuluyla hızlıca inşaatına başlanacağını temenni ediyorum. Önümüzdeki yıllarda yeni hastane binamızın bitmesi ile de ilimizde Eğitim ve Araştırma Hastanesi alt yapısı tamamlanmış olacaktır.
Yaklaşık 3 yıldır mücadele ettiğimiz Pandemide her bir sağlık çalışanı üzerine düşen vazifeyi ziyadesiyle yerine getirmiştir. Bu zorlu ve ölümcül dönemde maalesef insanların canı dedikleri yakınlarından uzak durduğu, bazılarının bakımlarını dahi yapmadığı veya yapmak istemediği anda sağlık çalışanlarımız her bir hastamıza hiç çekinmeden gerekli tedavi ve bakımı vermiştir. Umarım bir daha böyle bir salgını yaşamayız ancak şunu biliyorum ki yaşayacak olsak dahi sağlık çalışanlarımız tekrar tekrar üzerlerine düşen vazifeyi hakkıyla her seferinde yerine getireceklerdir. Bu olağanüstü süreçte görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür etmek istiyorum.


Dünyanın ve ülkemizin son 5 yılda içinde bulunduğu ekonomik krizler ve pandemi nedeniyle zor süreçlerden geçmesi, şüphesiz ilimizi ve kurumumuzu da olumsuz anlamda etkilemiştir. Ancak böyle zorlu bir dönemde olmamıza rağmen sağlık yatırımları ve gereksinim duyulan tıbbi cihazların temini noktasında ilimizin altın dönemini yaşadığı söylenebilir. İlimiz genelinde tüm vatandaşlarımızın hak ettiği hizmeti almaları ve hizmet kalitesinin artırılması için çok büyük bir gayret ortaya konulmuştur. Bu gayretin neticesinde,
Bingöl merkez;
-Merkez Toki Sağlıklı Hayat Merkezi+ Toplum Sağlık Merkezi+ Aile Sağlık Merkezi+      Verem Savaş Dispanseri,
- Bahçelievler Aile Sağlık Merkezi
- 7 nolu (Saray mah.) 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 
- ADSM 10 ünitlik Semt Polikliniği 
- UMKE Deposu inşası ve Bölge Deposu olma yolunda gerekli donanımın tedariği 
- Sancak Aile Sağlık Merkezi+ 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu
- Bingöl Devlet Hastanesi Yoğun Bakım yatak sayısı 26 ‘dan 55’e çıkarılması
- Bingöl Devlet Hastanesi Yenişehir Ek Hizmet binasının Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet verebilmesi için bakım-onarım, gerekli cihaz ve mefruşatın sağlanması.( yaklaşık 2,5 milyon bütçe ayrılmış olup bakım-onarım ihalesi 14.11.2022 tarihinde yapılmış, ihtiyaç duyulan cihaz alım süreci başlatılmıştır.)
- Şehit Mustafa Gündoğdu Sağlıklı Hayat Merkezi+ Aile Sağlık Merkezi ( inşaatı bitmiş olup geçici kabul aşamasındadır)
- Mirzan Mahallesi Mevlana Aile Sağlık Merkezi+112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ( Eski bina yıkılıp, Yeni bina inşaatına başlanmıştır)
- Kaleönü Mahallesi Aile Sağlık Merkezi+112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ( İnşaatına başlanmıştır)
- Selahaddin-i Eyyubi Mahallesi Aile Sağlık Merkezi+112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ( İnşaatına başlanmıştır)
- İnalı Mahallesi Aile Sağlık Merkezi ( yapım ihalesi yapılmış olup, yer teslimi yapılmıştır)
- Sudüğünü Sağlık Evi,
- Yenibaşlar Sağlık Evi,

Genç İlçesi;
- Genç Merkez Aile Sağlık Merkezi
- Genç Yenişehir Aile Sağlık Merkezi
-Genç Servi Aile sağlık Merkezi+112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu+ 2 Daireli Lojman ( İnşaatına başlanmıştır)
- Genç Merkez İlçe Sağlık Müdürlüğü+ 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ( Proje Çalışması tamamlanmak üzere olup yakın zamanda yapım ihalesi yapılacaktır)
- Genç Devlet Hastanesinin 65 yatak a çıkarılması
- Genç Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi,

Solhan İlçesi;
    -Solhan Devlet Hastanesi 75 yatak a çıkarılması, 
    -Solhan Devlet Hastanesi Acil Servis revizyonu
    -Solhan Yeşilova Aile Sağlık Merkezi + 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (inşaatına başlanmıştır)

    Karlıova ilçesi;
    -Karlıova Aile Sağlık Merkezi+ İlçe Sağlık Müdürlüğü+ 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu
    -Karlıova Devlet Hastanesi Acil Servis revizyonu
    -Karlıova 8 dairelik lojman
    Adaklı ilçesi;
    -8 dairelik lojman
    Kiğı ilçesi;
    -8 dairelik lojman
    Yedisu ilçesi;
    -Toplum Sağlık Merkezi+ Aile Sağlık Merkezi+ 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu
    Yayladere ilçesi;
    -Toplum Sağlık Merkezi+ Aile Sağlık Merkezi+ 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bakım ve onarımı
Acil Sağlık hizmetleri olarak araç filomuza;
-İlimize bu dönemde mevcut araçlarımıza ek olarak 15 ambulans ve 3 UMKE aracı Bakanlığımızca tahsis edildi. Böylece ilimizdeki ambulanslarımız ile her türlü iklim ve arazi şartlarında en kısa sürede vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları anda yanlarında olabildik.
Sağlık yatırımları dışında ilimizin sağlık sunucularının vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmeleri adına özellikle tıbbi cihaz hususunda da ciddi bir ilerleme kaydedildi. Bu kapsam da özellikle Bingöl Devlet Hastanemize yeni kurulan 128 kesit Tomografi Cihazı,  USG, EKO, Endovizyon sistemleri, ventilatör, tıbbi lazer cihazları vb. ve diğer sağlık kurumlarımıza toplam da 30 milyondan daha fazla değerde tıbbi cihaz değişimi veya yeni cihaz tahsisi yapıldı. Bu yıl merkezi alım ile ilimize verilen 2. MR cihazı da yakın zamanda kurulumu sağlanarak hizmete alınacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın kanser taramaları için Valiliğimiz ve Belediyemizin tahsis ettiği aracın modifikasyon ihalesi de yapılmış olup mamografi cihaz entegrasyonu ile 3,5 milyonluk yatırım sayesinde köy köy, mahalle mahalle vatandaşlarımızın meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri taramaları yerinde yapılmasını sağlayacak Mobil Mamografi Aracı da yakın zaman da hizmete girecektir. Bu yatırımın hayata geçmesinde destekleri nedeniyle Sn. Valimiz Kadir Ekinci ve Belediye Başkanımız Sn. Erdal Arıkan’a şükranlarımı sunarım.
İlimizde 12.01.2018 tarihinden 15.11.2022 tarihine kadar yürüttüğüm İl Sağlık Müdürlüğü görevine beni layık gören Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin KOCA ve bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm Bakanlık bürokratlarına, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sn. Cevdet YILMAZ’a, Valimiz Sn. Kadir EKİNCİ’ye, Belediye Başkanı Sn. Erdal ARIKAN’a, İlçe Kaymakamlarımıza, Kurumumuza desteklerinden dolayı ilimizdeki diğer kurumların Değerli Müdürlerine,  yaptığımız hizmetleri vatandaşa çıkarsız ve doğru şekilde ileten gerçekleri kendine düstur edinen tüm gazetecilere şükranlarımı sunarım.
Göreve başladığım ilk günden itibaren mesai arkadaşlarım ile sağlık hizmetinin kesintisiz bir şekilde verilebilmesi için gecemizi gündüzümüze kattık. Bu süreçte önümüze çıkan tüm engelleri vatandaşımızın hak ettiği sağlık hizmetini alabilmesi için birer birer aştık. Kamu malının etkin ve verimli kullanılması için vicdani ve hukuki hiçbir kuralı göz ardı etmedik. Bu minvalde gönül rahatlığıyla vatandaşın hakkını vatandaşımıza teslim ettik.
Son olarak yaklaşık 5 yıldır sağlık hizmetinin kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde sunumunu sağlayan tüm mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkürlerimi sunarım.
Vatandaşlarımızın; ilimizde sağlık alanında sunulan hizmet kalitesinin ve bu süreçte kat edilen mesafenin en yakın şahitleri olduklarını biliyorum ve elde edilen her bir başarının gönüllere hitap etmesinin vermiş olduğu memnuniyet ve gururla görev süremin sonuna geldiğimi belirterek, saygılarımı sunuyorum."
 

AdminAdmin