YEREL
Giriş Tarihi : 07-12-2021 14:26   Güncelleme : 07-12-2021 14:26

HÜDA PAR'ın tespit ettiği sorunlar, Belediye Başkanı Arıkan’a iletildi 

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, Bingöl’ün sorunlarını Belediye Başkanı Arıkan’a iletti. 

HÜDA PAR'ın tespit ettiği sorunlar, Belediye Başkanı Arıkan’a iletildi 

HÜDA PAR Bingöl İl Başbakanlığı Mahalle Temsilcileri aracılığıyla yaptıkları halk ziyaretleri neticesinde kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’a yaptıkları ziyarete ilettiler. 

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığının, Bingöl Belediyesine yaptığı ziyarette, merkeze bağlı İnalı Kaleönü, Mirzan, İçmeler TOKİ ve Recep Tayyip Erdoğan Mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallenin sorun ve sıkıntılarını mahalle raporları şeklinde sundular.  İletilen sorunların başında; Pazar yerleri, yol, ulaşım, asayiş, sağlık, park ve yeşil alanların yetersizliği gibi konular gelmektedir.  

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, "Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan ile görüşerek mahalle temsilcilerimiz ve halkımızdan dinlediğimiz birçok sorun ve sıkıntıyı kendilerine ilettik. Daha önce de Belediye Başkanımızla bu ve benzeri hususlarda görüşmüş ve yine halkımızın taleplerini birebir iletmiştik. Bu anlamda öncelikle her zaman için taleplerimizi olumlu gören ve bizleri hüsnü kabul ile ağırlayan Sayın Arıkan’a teşekkür ediyorum.  

İlimiz küçük bir şehir fakat sorunları çok büyük bir durumdadır. Aslında birikme sonucu büyüyen sorunlarımız var dersek daha doğru olur. Halkımızdan her zaman için dinlediğimiz sorunların başında maalesef yol sorunu gelmektedir. Bunun yanı sıra kronikleşen sorunlarda vardır. Örneğin; Mevcut üst geçitlerdeki asansörlerin aktifleştirilmeli, sıklıkla kazaların olduğu hastane kavşağına trafik lambası ışıklandırması yapılmalı, kültür mahallesi ve hastane arasında araçlar ve yayalar için köprü yapılmalı, çarşı merkezinde engelli bireyler ve bayan vatandaşlarımız için wc planlaması yapılmalı, gençler arasında mahalli sokaklar arası futbol turnuvası yapılmalı,  sadece aileler için kullanılabilecek güvenli piknik sahaları oluşturulmalı, gençler için izci kampları programları yapılarak afetlere karşı kişisel beceriler kazandırılmalıdır. Bunların çözümü doğru hamlelerle olabildiğince minimize edilebilir sorunlardır. Tüm bunların yanı sıra daha birçok proje geliştirilebilir ve halkımızın hizmetine sunula bilinir. HÜDA PAR olarak hiçbir zaman yapılan bir müspet çalışmayı görmezden gelmedik. Dolayısıyla belediyemizin ve yetkililerimizin çalışmadığını asla söylemiyoruz fakat eksiklerin ve çözüme muhtaç birçok meselenin olduğu da aşikârdır. 

Alpaya, şunları söyledi: "Halkımız bizim için değerlidir. Dolayısıyla bizlere sorun ileten bir çocuk dahi olsa dikkate alır ve gereğinin yapılması için gayret ederiz. Bu anlamda İl Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Özel İdaremiz gibi birçok kurum ve kurum amirlerimiz ile temas halinde olup her türlü sorun ve sıkıntıyı her zaman ve tüm mecralarda halkımız adına iletmekteyiz. Tabi sorunları iletmekle birlikte ayrıca takibi için ekiplerimiz ve komisyonlarımız mevcuttur. Bu hususta halkımıza hizmet etmek bizler için büyük önem arz etmektedir.” 

 

 

AdminAdmin