GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-10-2021 16:32   Güncelleme : 26-10-2021 16:32

HÜDA PAR'dan "Gençlik Kuşaklara Sığmaz" etkinliği

HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından bu yıl ilan edilen "Gençlik Şöleni" etkinlikleri kapsamında, Bingöl Beyaz Toprak alanında piknik etkinliği düzenlendi.

HÜDA PAR'dan

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kollarının düzenlediği programda konuşan HÜDA PAR GİK üyesi Yunus Emiroğlu, insan ömründe bazı zaman dilimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu zaman dilimleri insanın fırsat niteliğinde değerlendirebileceği anlardır. Özellikle gençlik bu anlamda büyük bir fırsat ve imkândır." dedi.

 Emiroğlu, hayat yolculuğunun ne zaman biteceğinin belli olmadığını, bu yolcuğulun bugün de yarın da bitebileğine dikkat çekerek, ne zaman son bulacağı beli olmayan bir imthan içerisinde gençlik çağının iyi ve faydalı bir şekilde geçirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Emiroğlu, şunları kaydetti:

"Bu dünyaya başıboş sahipsiz ve gayesiz gönderilmediğimizi bildiğimize göre eşrefi mahlûkata uygun bir yaşam ve hayat sürdürmek zorundayız. Şüphesiz insan çok değerli bir varlıktır, Allah insanı öyle bir şekil yaratmıştır ki insandaki özellikler başka bir varlıkta yoktur. Dolayısıyla önce rabbimizi ve sonra kendimizi tanımamız gerekiyor. Ancak bu şekilde varlık ve yaratılış amacımıza vakıf olabilir ve bu imtihan dünyasını başarılı bir şekilde sürdürebiliriz. 

Her şey bir hesaba göre dönüyor akıp gidiyor, bazı örneklere baktığımızda insanın aklı duruyor adeta, Bu muazzam evrende dünyamız bir toz zerresi gibidir. Allah bizleri bu evrenin eşrefi olarak niteliyor ve halifelik göreviyle sorumlu tutuyor. Bu evrenin içinde bizleri muhatap alıyor. Bu yaşamda her nimetten hesaba çekileceğiz bu evrende her varlık bir çalışma içindedir. Bu durumda insan durursa büyük bir eksiklik oluşur, bizlerde insan olarak yani eşrefi mahlûkat olarak bu hareketliliğimizi, çalışmamızı Allah rızası için harcamalıyız."

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya da etkinliğ düzenleyen gençlere teşekkür ederek, etkinliğin hayırlara vesile olmasını diledi.

Etkinlikte çok duygusal anlar yaşandığını belirten Alpaya, "Gerçekten duygusal anlar yaşadık. Çünkü öyle bir zor zaman da yaşıyoruz gençleri farklı yerlere çeken çok düşünce var. Bizler z kuşağından ziyade bugün burada elif kuşağını gördük. Buradan tüm gençlerimize sesleniyorum, üstadın dediği gibi ‘helal dairesi keyfe kâfidir’ eğlencemiz olsun işlerimiz olsun her türlü etkinliğimizi yapabiliriz." dedi.

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Muhsin Ayık ise etkinlik hakkında şunları söyledi:

"HÜDA PAR merkez Gençlik kolları Başkanımızın karar aldığı ‘Gençlik Haftası’ dolayısıyla bizde Bingöl Gençlik Kolları olarak bugün burada bir program düzenledik. Yaptığımız program da çeşitli oyunlar yaptık, yemek ikramımız oldu. Bu programı yapmamızın amacı gençlerin maneviyatını diri tutmaktır. Bugün farklı kardeşlerimizle bir araya geldik yeni kişilerle tanıştık. Katılan tüm genç kardeşlerimizde Allah razı olsun."

AdminAdmin