SİYASET
Giriş Tarihi : 11-10-2021 13:44   Güncelleme : 11-10-2021 14:08

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Bingöl’de gazetecilerle bir araya geldi

Yapıcıoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "1982 darbe anayasası yerine tamamen sivil ve yeni bir anayasa yapılması yönündeki irade değerlidir"

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Bingöl’de gazetecilerle bir araya geldi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriye Yapıcıoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Bingöl’e geldi.
Bazı merkez mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Yapıcıoğlu, daha sonra Bingöl merkez Yeraltı Çarşısı esnafını ziyaret etti, Belediye İşhanı Çay Bahçesinde halkla buluştu, Bingöl Taksi durağını ziyaret ederek, taksici esnafın sorunlarını dinledi.
Yapıcıoğlu son olarak, Bingöl merkez Bahçelievler Mahallesinde bulunan özel bir düğün salonunda partililerimizle buluştu. 
Yapıcıoğlu, bu sabah Karşıyaka Mahallesindeki bir işletmede kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, yeni anayasa ihtiyacı konusunda "1982 darbe anayasası yerine tamamen sivil ve yeni bir anayasa yapılması yönündeki irade değerlidir." dedi.
Bu anlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin çalışma yapması yönündeki çağrısını önemli bulduklarını aktaran Yapıcıoğlu, ancak toplumsal bir sözleşme olan anayasa yapım sürecine mecliste temsil edilmeyen siyasi partilerin ve sivil toplumun da dahil olması gerektiğini düşündüklerini söyledi.
Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:
“"Yeni anayasa yapmak mümkündür. Türkiye 40 yıldır darbe anayasasıyla yönetilmektedir. Bu ayıptan kurtulmak gerekir. Bunun için siyasi partiler uzlaşmalı ve ortak bir noktada bir araya gelmeye çaba sarf etmelidir. Partilerin “kırmızıçizgi”leri sürecin tıkanmasına neden olmamalıdır. Bu açıdan yeni anayasa yapım süreci ve fırsatı siyasi partiler için bir samimiyet testidir. Eğer yeni bir anayasa yapılacaksa gelecek nesillerin iradesine ipotek koymamak adına değiştirilemez maddeleri olmamalıdır."
Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da hayatın normale dönmesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, bu konuda şu ifadeleri kullandı:
"Eğitim öğretimde normale dönüldüğü gibi sağlıkta da normale dönülmelidir. Hastaneden randevu alabilme uygulaması yeniden başlamalı, eksik branşlar tamamlanmalı, doktor yetersizliği giderilerek sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve ücretleri iyileştirmelidir."
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, kağıt toplayıcılarıyla ilgili iddialara da değindi.
Kağıt ve diğer dönüştürülebilir atık toplayıcıları sorunu, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yaşanan son hadiselerle bir kez daha gündeme geldiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Depolar basıldı, geniş çaplı operasyonlar yapıldı. Bu sorunun farklı cihetleri mevcuttur. Kâğıt ve atık toplayıcılığı ilkel ve sağlıksız koşullarda yürütülüyor. Bu işle uğraşanların herhangi bir güvencesi yoktur. Zor şartlarda çöp bidonları karıştırılarak yürütülen bu iş aynı zamanda riskli ve tehlikelidir. Ancak buna rağmen milyonların geçim kapısına dönüşmüş ve bir sektör haline gelmiştir. Bu iş ile uğraşan ve geçimini bu yolla temin edenleri sektöre dâhil edecek daha genel ve daha makul çözümler üretilmeli, insanların mağdur edilmesinin önüne mutlaka geçilmelidir." diye konuştu.
Yapıcıoğlu, ayrıca gıda fiyatlarındaki artış,  İran Azerbaycan gerginliği ve İslam mabedi olan Mescid-i Aksa’nın durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

AdminAdmin