GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-03-2021 16:31   Güncelleme : 31-03-2021 16:54

Hayırsever iş insanı Bingöl'de vatandaşların bakkal borçlarını sildi

Hayırsever iş insanı Bingöl'de vatandaşların bakkal borçlarını sildi

BNH - Ankara’da yaşayan Bingöllü hayırsever iş insanı Cevdet Ateş, Bingöl merkez ve Genç ilçesinde vatandaşların mahalle bakkalına olan borçlarını ödedi.

Hayırsever Ateş adına Bingöl ve Genç ilçe merkezindeki bazı bakkal ve marketi ziyaret eden gönüllüler, gerçek manada ihtiyaç sahiplerinin veresiye alış veriş yaptığı iş yerlerini tespit etti.

BUnun üzerine harekete geçen Ateş, borcunu ödeyemeyecek durumda olan çok sayıda yoksul ve dar gelirli ailelerin borçlarını şirket çalışanları aracılığıyla ödeyerek rahat bir nefes almalarını sağladı.

"Böyle şeyleri televizyonda görüyordum"

Genç ilçesinde yıldır bakkal işleten Haşim Tartik, yaptığı açıklama ilk defa böyle bir olayla karşlaştığını söyledi.

Daha önce bakkaldaki vereisiye borçlarını ödeyen insanları televizyonlardan gördüğünü aktaran Tartik,"Son zamanlarda başka şehirlerde televizyonlarda görüyordum. Benim de veresiye defterimdeki borçların ödeneceğini hiç aklıma getirmemiştim." dedi.

Esnaf Fatih Alabay da yaşanan durumun Osmanlı döneminde uygulanan ‘Zimem' geleneğine benzediğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

,

Alabay, şöyle konuştu:

"Bu gün karşılaştığım durum gerçekten çok özel bir durum. Osmanlı zamanında uygulanan bu hayır davranışının ilçemizde görülmesi son derece önemli ve anlamlı. Rabbim böyle hayırsever işadamlarımızın sayılarını arttırsın. Bizim markete de borcu olup ödeyemeyenler vardı. Bizler de durumları olmadığı için istemiyorduk. Bu gün hemşerimiz bu garibanların borcunu kapatmayı üstlendi. Allah bin defa razı olsun kendilerinden".

Bakkaldaki borcunun silindiği öğrenen bir vatandaş ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Ramazan ayı öncesi güzel bir davranış olmuş. Benim de borcum vardı. Kendisi ödemiş. Allah bin defa razı olsun ve bu hayırsever vatandaşlarımızın sayılarının arttırsın."

AdminAdmin