GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 20:57   Güncelleme : 19-10-2023 21:14

Hafızlık eğitimini bitiren 56 hafıza icazet verildi

Bingöl İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 56 öğrenci için icazet töreni düzenlendi. Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende 56 hafıza icazet belgeleri takdim edildi.

Hafızlık eğitimini bitiren 56 hafıza icazet verildi

Bingöl İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler icazet töreni düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, Kur'anı Kerimi ezberleyen 56 hafıza icazet belgeleri takdim edildi.

İstiklal Marşı ve Kur'anı Kerim okunmasıyla başlayan törende, Ahmet Hamdi Akseki Cami imam hatibi Muhammet Mansur Sağır ve Cumhurbaşkanlığı Beşte Millet Cami imam hatibi Tayyip Hoş birer konuşma yaptı.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, açılışta yaptığı konuşmada, hafızlık eğitimini tamamlayanları tebrik ederek, "Hafızlık, Kur’an’ın ruhunu ve manasını da kalplere işlemekten; onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hâkim kılmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki icazetlerini alacak hafız kardeşlerimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve çevrelerine kitabın rahmetini ve bereketini yayacaklardır." dedi.

Bingöl İl Müftülüğü Hafızlık İcazet Merasimine Vali Usta'nın yanı sıra, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Müftüsü Mustafa Topal, diğer yetkililer ile çok sayıda kişi katıldı.

 

AdminAdmin