EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-12-2021 19:55   Güncelleme : 07-12-2021 20:36

Gözer Köyü Ortaokulu'nda ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ sergisi

Bingöl merkez ilçeye bağlı Gözer Köyü (Şenig) Ortaokulu'nda 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' sergisi düzenlendi

Gözer Köyü Ortaokulu'nda ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ sergisi

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve öğrencilerin bilimsel bilgi, beceri ve bilime olan ilgi isteklerini arttırmak amacıyla düzenlenen sergisinin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Haluk Çakan, Okul Müdürü Mehmet Sıddık Bağbars, öğretmen ve veliler ile öğrenciler katıldı.

Gözer Ortaokulu bahçesinde sergilenen TÜBİTKA 4006 Bilim Fuarı’nda, 80 öğrenci ve 15 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 25 proje yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Güney, açılışın ardından birbirinden önemli projelerin yer aldığı standları gezerek, öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencileri tebrik eden Güney, "Öğrencilerimiz tarafından her yıl düzenli olarak farklı alanlarda bilimsel projeler hazırlanarak sergileniyor. Bugün burada 25 proje sergilenmiş ve hepsi de çok başarılı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız öğrencilerimizin hayata daha kaliteli hazırlanmasını sağlamaktır. Bu projede emeği geçen öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Bağbars da okullarında ilk defa TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendiğini belirterek, projelerin hazırlanmasında ve sergilenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerie teşekkür etti.

Proje yürütücüsü Fen Bilimleri Öğretmeni Nihat Yaşar ise 25 proje ile TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı yaptıklarını belirterek, "Amacımız öğrencilere bilimi sevdirmek, öğrencilerin gelecekte çok daha güzel şeyler başaracaklarına onları inandırmaktır. Bundan sonra daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Öğretmen arkadaşlarımın ve öğrencilerimizin katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı gezen misafir ve öğrenci velileri, projelere yoğun ilgi gösterdi.

AdminAdmin