YEREL
Giriş Tarihi : 13-05-2022 18:16

Göç İdaresinden yabancı kadınlara bilgilendirme

Bingöl İl Göç İdaresi Müdürlüğü, kentte yaşayan yabancı uyruklu kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Göç İdaresinden yabancı kadınlara bilgilendirme

İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından toplumun ayrılmaz parçası ve aile kurumunun mihenk taşı olan kadınların bilgilendirilmesi, toplumsal bağlamda bilgi eksikliği olduğu düşünülen konularda bilgilendirilmeleri ve dezavantajlı olan yabancı uyruklu kadınların sosyal uyumlarının sağlanması yönünde engellerin kaldırılması için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 32 yabancı uyruklu kadına Anneler Günü dolayısıyla çeşitli konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda, Kadın Sağlığı konusunu İl Sağlık Müdürlüğünden Ebe Lidera Evran, Kadına Yönelik Şiddet ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadelede Farkındalık konusunu da Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Sosyolog Pınar Hazan Uçar anlatırken, Mahremiyet Eğitimi ve Çocukların Eğitime Devamlılıkları Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenlerinden Edibe Korkankorkmaz tarafından anlatıldı.

Seminer İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Grup Başkanı Handan Arda Elaldı tarafından Dil Öğrenmenin Önemi ve Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitiminin Önemi anlatıldı.

Günün anlam ve önemine binaen katılımcılara gül dağıtılırken eğitimde kadınların mevcut sorunlarının çözümü ile ilgili neler yapılacağı noktasında istişare edildi.

AdminAdmin