GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2021 10:18   Güncelleme : 29-06-2021 10:54

Genç'teki yangın kontrol altında!

Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan orman yangını, karadan ve havadan yapılan müdahalelerle dün akşam itibariyle kontrol altına alındı

Genç'teki yangın kontrol altında!

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Güzeldere, Dedebağı, Soğukpınar ve Çamlıyurt köylerinde cuma günü çıkan orman yangını, karadan ve havadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Kuraklık ve kuvvetli rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangın, 2 Helikopter, 8 Arazöz, 4 İtfaiye, 3 loader, 1 Dozer, 2 İlk Müdahale Aracı, 1 JCB, 1 Ekskavatör, 1 arazöz, 3 su ikmal aracı, 45 Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve Genç İlçe Jandarma Komutanlığı emir komutasında 3 JİG Timi, 1 GK Timi ile 3 gün süren yoğun çaba sonucu dün akşam saatlerinde söndürüldü.

Alanda soğutma çalışmaları sürüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Twitter hesabından yangının kontrol altına alınmasıyla ilgili "Çok şükür Bingöl Genç yangını kontrol altında." ifadesini kullandı.

Yangının söndürülmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:

"Yangının ilk anlarından itibaren iletişim içinde yakın takiplerine şahit olduğumuz Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, Orman Genel, Bölge ve İl Müdürümüz, Sayın Valimiz ve Özel İdaremiz, Belediyelerimiz, çevre illerden destek olanlar, sahada görev yapan fedakar tüm kahramanlara gönülden teşekkür ederiz. Bu süreci hassasiyetle takip eden ve gerektiğinde yetkilileri uyaran tüm vatandaşlarımıza da şükranlarımızı sunarız. Rabbimiz her türlü afetten korusun."

 

Bingöl Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise yangın söndürme çalışmalarına katılanlara teşekkür edildi.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşım ise şöyle:

"Genç ilçemizde Cuma gününden beri devam eden yangın dün akşam saatlerinde kontrol altına alındı.
Müdahale çalışmalarına katılan tüm personelimize ve gönüllü destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Allah milletimizi ve memleketimizi her türlü felaketten korusun."

AdminAdmin