GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2024 12:22   Güncelleme : 28-02-2024 13:02

Genç'te çığ düşmesi sonucu 1 kişi öldü

Bingöl'ün Genç ilçesinde çığ düşmesi sonucu bir kişi öldü. Çığın altında kalan Ekrem Canlı'nın cansız bedenini çıkarma çalışmaları sürüyor. Bingöl Valisi Ahmet Usta, yaptığı açıklamada, çığ bölgesinde AFAD, jandarma, korucular, JAK, İHH, İÖH ve SAR ekiplerinden oluşan 143 kişilik bir ekiple arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Genç'te çığ düşmesi sonucu 1 kişi öldü

Bingöl'ün Genç i,lçesine bağlı Yenisu köyü kırsalında çığ meydana geldi. Çığ altında kalan kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Köyde yaşayan 64 yaşındaki Ekrem Canlı'nın akşam eve gelmediğini ve çığın altında kalmış olması ihtimaline karşı yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi.

Yapılan ihbarın ardından bölgeye jandarma, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu sabah çığ bölgesine giderek, arama çalışmaları hakkında bilgi aldı. Usta, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam yapılan ihbarda ihbarda, ailesinin saat 10.47'den itibaren Ekrem Canlı'nın cep telefonuna ulaşamadıklarını belirtmesi üzerine bölgeye arama ekplerinin sevk edildiğini hatırlattı.

Usta, "Ekrem Canlı'nın aracını park ettikten sonra yürüdüğü noktada çığ görüldü. Bunun ardından bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Vatandaşımızın çığın altında kaldığını değerlendiriyoruz. Gece donma tehlikesi, çığ tehlikesi nedeniyle arama çalışmalarına ara verdik. Sabah saatlerinde ekipler arama çalışmalarına başladı." ifadelerini kullandı.

Cenazeye ulaşıldı

Vali Usta, Canlı'nın çığ altında tespit edildiğini ifade ederek, cansız bedeninin çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Vali Usta, "An itibariyle Ekrem Canlı kardeşimize ulaştık. Onu çıkarma çalışamaları devam ediyor. Sabahtan beri çalışan ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Keşke yaşasaydı diyoruz ama kendisine ulaştığımız içinde mutluyuz. 

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Yenisu köyünde 27 Şubat’ta akşam saatlerinde Ekrem Canlı'nın (64) evden ayrıldığı ve havanın kararmasına rağmen eve dönmediği bilgisi alındığı belirtildi.

İhbarın alınmasının ardından Doğanevler Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan 2 Jandarma İç Güvenlik Timi'nin Yenisu köyüne gittiği ifade edilen açıklamada, "Saat 20.45’te köye ulaşılarak olay bölgesinde emniyet tedbirleri alınmış, bölgede köy korucuları ile birlikte arama çalışmalarına başlanılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucu 150 metrekarelik bir alanda çığ düştüğü tespit edilmiştir." denildi.

Bunun üzerine arama ve emniyet tedbirleri amacıyla bölgeye AFAD, İHH ve SAR ekiplerinden oluşan 30 kişilik ekip ile İl Jandarma Komutanlığı’ndan köpek timleri, yer altı görüntüleme cihazı, 32 jandarma personeli ve 73 güvenlik korucusu görevlendirildiği aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Ayrıca saat 21.30’da bölgeye İHA yönlendirilmiştir. Bölgedeki hava şartları nedeniyle arama çalışmalarına dün gece ara verilmiştir. Bu sabah saatlerinde arama çalışmalarına yeniden başlanmış ve an itibarıyla bölgede arama çalışmaları AFAD, jandarma, korucularımız, JAK, İHH, İÖH ve SAR ekiplerinden oluşan 143 kişilik bir ekiple devam etmektedir."

Cenaze çıkarıldı

Ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucun Ekrem Canlı'nın cansız bedeni çığın altından çıkarıldı.

AdminAdmin