GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2021 14:55   Güncelleme : 12-02-2021 14:55

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Bingöl’de

Kasapoğlu, çeşitli temas, ziyaret ve incelemelerde bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Bingöl’de

  Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu çeşitli temas, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimizi teşrif ettiler.

        Bakan Kasapoğlu’nu Bingöl Havalimanında Valimiz Kadir Ekinci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl eski milletvekillerinden Yusuf Coşkun, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve ilgili kurum müdürleri karşıladı.

        Bakan Kasapoğlu, Bingöl programı kapsamında ilk olarak Valiliğimizi ziyaret etti. Valimiz Kadir Ekinci tarafından karşılanan Bakan Kasapoğlu Şeref Defterini imzaladıktan sonra Valilik Makamında Vali Ekinci’den ilimiz hakkında brifing aldı.

        Burada yaptığı açıklamada Bakan Kasapoğlu, ‘Sporcu Eğitim Merkezimiz ve yapımı planlanan spor lisesi, semt sahaları, basketbol potaları, doğa sporları yatırımları ile şehrimizi sporda marka şehir yapacağız. Bingöl’ümüz, önemli bir spor destinasyonu olacak’ dedi.

        Bakan Kasapoğlu Bingöl programına, ilimizi Efeler liginde temsil eden Bingöl Solhanspor Voleybol takımını ziyaret ile devam etti.

        Takımın yönetici ve sporcuları ile bir araya gelen Bakan Kasapoğlu bir müddet oyuncularla sohbet ettikten sonra tribüne geçip sporcularımızın antrenmanlarını izledi.

        Sporcu Eğitim Merkezini de ziyaret eden Bakan Kasapoğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Milletimizin Emrindeyiz"

        ‘Bingöl hem genç nüfusu itibariyle hem hakikaten gençlerimizin bu anlamdaki potansiyeli itibariyle çok güçlü bir şehrimiz. Bingöl’ümüz spor noktasında marka bir şehir olması hem de gençlere sunulan imkanların arttırılması konusunda özellikle gençlik merkezi bizim önemli çalışma alanlarından bir tanesi. 7 ilçemiz 3 beldemiz ile birlikte Bingöl merkezimizde dahil olmak üzere gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak, beldemiz de kalmayacak. Bingöl’ün merkezindeki tüm alanları gerekli olan bölgelerimizde inşallah gençlik merkezlerimizde donatacağız. Ve bununla birlikte gençlerimiz spor, sanat, kültür ve inovasyon çalışmaları noktasında bugüne kadar olduğu gibi bu noktadaki projelerimizi zenginleştireceğiz.

        “SEMT SAHALARINI AYRI BİR BOYUTA TAŞIYACAĞIZ”

        İlçe, belde ve köylere kadar semt sahaları yapılacağını belirten Bakan Kasapoğlu, “Bununla birlikte spor alanlarımız. Biliyorsunuz semt sahalarımız, voleybol, basketbol, futbol ve buna benzer pek çok branş bizim önemli gördüğümüz alanlar. Ve bunlarla ilgili çalışmalarımızı da zenginleştireceğiz. Gerek Bingöl’ümüzün merkezinde gerek ilçelerimizde köylerimize kadar valiliğimizle, belediyemizle ortak çalışmalarla inşallah semt sahalarımızı da ayrı bir boyuta taşıyoruz bunun da müjdesini paylaşmak istiyorum. Tabi Bingöl ve ilçeleri çok ciddi başarılara imza atan pek çok branşta bir ilimiz. Tabi ki şuan Solhan Spor ile birlikteyiz. Voleybolda önemli bir başarıyı bizlere yaşattılar. Bu anlamda çok büyük umutlarımız olan bir takımla beraberiz. Sporcularımızı, yöneticilerimiz ve bu güzel tabloda emeği olan herkesi kutlamak istiyorum. Solhanspor Efeler liginde başarılı bir şekilde mücadele ediyor ve inanıyorum ki önümüzdeki süreçte Solhan ve Bingöl’ün tüm ilçelerinden ve beldelerinden yeni sporcularımızı kazandıracağız. Altyapı desteklerimizi konuştuk. Bu anlamdaki stratejilerimizi konuştuk. Bu da inşallah bir sonraki süreçte inanıyorum ki yeni yıldızları yetiştirerek sporumuza kazandıracağız. Tabi ülkemizin en yeni ve en modern sporcu eğitim merkezini Bingöl’ümüze kazandırdık. Ve inşallah önümüzdeki birkaç ay içinde uluslararası kamplar olsun, çalışmalar olsun federasyonumuz için burası önemli bir yer olacak. Amacımız gençlerimiz için halkımız için her şeyin en iyisini en güzeli yapmak, sağlamak. Onların erişebilirliğini bu noktada temin etmek. Yeter ki halkımız bu tesisleri bu imkanları kullansın, istifade etsin. Hükümet olarak tüm kadrolarımızla milletimizin emrindeyiz” diye konuştu.

        Bakan Kasapoğlu daha sonra Çok Amaçlı Spor Salonu’na geçerek burada farklı branşlardan sporcularla buluştu. Her grupla ayrı ayrı ilgilenen Bakan Kasapoğlu sporculara ‘Daima ve her türlü konuda destekçiniz olacağız’ dedi.

        Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Bingöl programı Hesarek Kayak Tesislerini ziyaret ile devam etti. Bakan Kasapoğlu, merkeze 34 kilometre mesafede bulunan ve 2017 yılında tamamlanarak hizmete açılan 2500 rakımlı Hesarek Kayak Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Kayak merkezinde kayakçılarımız ile buluşan Bkan Kasapoğlu sporcularımızın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

        Bakan Kasapoğlu’nun Hesarek Kayak Merekezi programının sonunda profesyonel kayakçılar tarafından Türk bayraklı kayak gösterisi yapıldı. Ortaya renkli görüntülerin çıktığı kayak gösterisinin ardından vatandaşlarımızla sohbet eden Kasapoğlu, daha sonra kar motoruna binerek pisti gezdi.

        Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Bingöl ziyaret programında Valimiz Kadir Ekinci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve ilgili kurum amirleri eşlik ettiler.

AdminAdmin