GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-07-2023 13:06

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi ilk defa öğrenci alacak

Bingöl Üniversitesi bünyesinde Temmuz 2022’de kurulan Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi bu yıl ilk kez öğrenci alıyor. ÖSYM tarafından yayınlanan 2023-YKS kılavuzuna göre Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı’na 2023-2024 akademik yılında 30 öğrenci alacak. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon öğrencilerinin üniversiteye ait Ilıcalar beldesindeki Bingöl Üniversitesi Tesislerinde uygulamalı olarak eğitim göreceği öğrenildi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi ilk defa öğrenci alacak

Türkiye’deki üniversiteler arasında “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi” nin 4’üncüsü bilindiği üzere 2022 yılında Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulmuştu. Bölgesel kalkınmada öncü rol alan Bingöl Üniversitesi, böylelikle 2007 yılı sonrası açılan üniversiteler içerisinde ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’ kurulan ilk üniversite olmuştu.

“Bu Alanda Nitelikli İnsan Kaynağı Yetiştirmek İçin Özenle ve Özveriyle Çalışacağız”

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bingöl Üniversitesinin nicelik ve nitelik açıdan büyüme hedeflerine adım adım ulaştığını belirtti.

Rektör Çapak, Şunları kaydetti:

"Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin ilimize ve bölgemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Fakültemizde sadece geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmekle kalmayacağız, aynı zamanda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini de yürütmeyi hedefliyoruz. Yeni fakültemizde ilimizin ve bölgemizin sağlık ihtiyaçlarına yönelik bilimsel ve akademik düzeyde çözümler üretmek önceliklerimiz arasında olacaktır. İnşallah fizik tedavi hastanemizin kurulması ile birlikte sadece Bingöl’e değil, bölgemize ve hatta ülkemize fizik tedavi alanında çok önemli hizmetlerde bulunacağız. Bu fakültemizin kurulmasında emeklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özar’a, tüm YÖK Yürütme Kurulu Üyelerine ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum."

AdminAdmin