KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-12-2022 16:55   Güncelleme : 02-12-2022 17:35

Festival "Şifa Niyeti" ile başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi'nin katkılarıyla Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen 4. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali açılış programı Genç ilçesinde yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Altan Erkekli ve Veysel Diker oynadığı Şifa Niyetine tiyatrosu sahnelendi.

Festival

4. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, Genç ilçesinde gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

Bingöl Valiliği himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesinin desteklediği, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen festival, Genç Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde gerçekleştrilen programla start aldı.

Programa, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Çalbay, Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Bingöl İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Bingöl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, TRT Genel Müdür Yardımcısı Ziyad Varol, diğer yetkililer ile çok sayıda davetli katıldı.

Bingöl Valisi Ekinci, programda yaptığı konuşmada, 4. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali’ninin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yurdun dört bir yanından ve yurt dışından beyaz perdenin büyüsüyle heyecanımıza ortak olan tüm sinemaseverleri muhabbetle selamlayan Vali Ekinci, "Bu şehre 4. defa uluslararası film festivali heyecanı yaşatan ve Bingöl’ü festivaller şehri yapan başta Sayın Bakanım olmak üzere, sayın milletvekilimize, katkılarından dolayı Sayın Belediye Başkanımıza ve Rektör Hocamıza, kısacası organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Ekinci, şunları kaydetti:

"Her karışı tarih kokan, her köşesi ayrı bir film platosu olan Bingöl’ümüze bir kez daha “uluslararası festivaller” hayırlı uğurlu olsun.

Kültür-Sanat arşivimize katkı sunan sinema sevdalısı tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Festivalin duygu ve düşünce evrenimize, şehrin entelektüel hafızasına ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sunmasını temenni ediyorum.

Sayın bakanım, kıymetli misafirler,

Daha önce 2017, 2018 ve 2021 yıllarında yaptığımız kısa film festivallerinde insanımızın sanata olan ilgisine büyük bir gururla şahitlik ettik.

Bingöl’de geçmişte yapılan birçok film çalışmasının bugün artık bu şehrin topraklarında filizlenmiş birer sanat tomurcuğuna dönüştüğünü gururla izliyoruz.

Ülkemizin sinema müktesebatına, akademik çalışmalara ve festival kültürüne yaptığımız katkıdan dolayı hakikaten mutluyuz, yarınlar için her zamankinden daha fazla umutluyuz.

Bu yıl 4.sü gerçekleşen festivalimiz de son derece önemli bir kültür sanat şöleni olarak sinema tarihimizdeki yerini alacaktır inşallah.

Bu etkinliğin, ‘çevre duyarlılığı, göçmenler sorunu, modern bireyin yalnızlığı, taşra ve kent ikilemi, değer erozyonu, gönüllü sadelik, merhamet, erdemli hayat’ gibi konularda farkındalık yaratacağına yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle Bingöl’ün sinema tarihine, “Dilan sineması, Şehir Sineması, Saray sineması ve Elit Sineması” olarak katkı sunmuş tüm emekçilere ve sanatseverlere saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

‘Modern zamanların masal anlatma biçimi’ de denilen yedinci sanat sinemanın, yerel ve evrensel değerlerin dirilişine vesile olmasını temenni ediyorum.

Medeniyetimizin barış ve bilgelik diliyle kurulmuş ve mesajını bu coğrafyanın suyundan, çiçeğinden, müziğinden, efsanelerinden, kalbe dokunan hikâyelerinden almış, dostluğa ve kardeşliğe çağıran nice festivalde buluşmak dileğiyle; 4. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik de kültür ve sanat şehri Bingöl’de böyle anlamlı bir festivale ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Program, Altan Erkekli ve Veysel Diker'in rol aldığı "Şifa Niyetine" tiyatro oyununun sahnelenmesiyle devam etti.

Programın sonunda Vali Kadir Ekinci, Altan Erkekli ve Veysel Diker’e plaket takdiminde bulundu.

Bu yıl 7 ülkeden 273 film başvurusunun yapıldığı festivalde, finale kalan 24 film ödül için yarışacak.

Festival, 3 Aralık'ta Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek ödül töreniyle sona erecektir.

AdminAdmin