GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2024 17:07   Güncelleme : 22-03-2024 17:43

Fatih Erbakan partisinin Bingöl Mitingi'nde konuştu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Bingöl İl Başkanlığınca düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Bölge insanını kucaklamaya ve bu bölge insanın derdiyle dertlenerek derdine derman olmaya geliyoruz" dedi.

Fatih Erbakan partisinin Bingöl Mitingi'nde konuştu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bölge insanını kucaklamaya ve bu bölge insanın derdiyle dertlenerek derdine derman olmaya geliyoruz." dedi. 

Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanlığınca Genç Caddesi PTT önünde düzenlenen mitingde konuşan Erbakan, rahmetli babası Necmettin Erbakan'ın Bingöl'de yaptığı bir konuşmadan dolayı siyasi yasaklı haline geldiğini hatırlattı.

Erbakan, seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, Bingöl Belediye Başkan adayları Mehmet Ziya Buyankara'ya destek istedi.

Konuşmasına "Burası imanlı, inançlı insanların diyarı. İman kalesi, milli görüşün kalesi Bingöl’deyiz." diye başlayan Erbakan, şöyle devam etti:

 "Rahmetli Erbakan hocamız tam da bu meydanda meşhur konuşmasını yaptı. Bu bölge insanın hakkını savunurken bu konuşma dolasıyla siyasi yasaklı hale geldi, ceza aldı. Allah gani gani rahmet eylesin. Hayatı boyunca mazlumun, ezilenin, hakkı yenenin yanında durdu. Bu bölge insanın derdiyle dertlendi, haklarını savundu, bu bölgenin kalkınması için, doğuda ve güneydoğuda çimento fabrikaları, şeker fabrikaları, azot sanayi tesisleri, deri işleme, et balık kombinaları, süt tesisleri, organize sanayi bölgeleri bütün bunları bu bölgeye kazandırdı. Bugün biz de Erbakan hocamızla aynı çizgide yürüyen, Yeniden Refah Partisi olarak bu bölge insanını kucaklamaya ve bu bölge insanın derdiyle dertlenerek derdine derman olmaya geliyoruz inşallah."

"YENİDEN REFAH RÜZGARI ESİYOR"

Yeniden Refah Lideri Erbakan, şimdilerde bütün gazetecilerin, televizyoncuların, anketçilerin, hatta rakip siyasi partidekilerin dahi gece gündüz Yeniden Refahı konuştuğunu ileri sürerek, "Gece gündüz Anadolu'da, sahada en güçlü rüzgâr Yeniden Refah Partisi'nin rüzgarıdır diyorlar. Ya bizi çıkartamıyorlar. Neden? Çünkü ambargo var. Talimat var. Yeniden Refah Partisi adayları ve genel başkanı televizyonlara çıkamıyor, yasak konulmuş. Gece gündüz Yeniden Refah'tan konuşuyor, Yeniden Refah stratejisinden bahsediyor. Yeniden Refah Partisi'nden bir temsilciyi davet edip de ya siz ne diyorsunuz? Sizinle ilgili konuşuyoruz. Sizin bir sözünüz var mı? Size cevap hakkı doğdu. Sizin adınız geçti. Bunu diyemiyor. Bizzat yukarılarda talimat gitmiş gazetelere, televizyonlara bugün Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı ve adaylarının çıkabilmesi mümkün değil. Buradan Bingöl'den bunu ilan ediyorum. Ama bizden bahsetmekten kendilerini alamıyorlar. Gece gündüz bizden bahsediyorlar. Ve hepsinin mutabık kaldığı nokta diyorlar ki bu seçimlerde oyunu arttıracak tek parti Yeniden Refah Partisi olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Yerel seçimler olmasına rağmen işçiler, çiftçiler, emekliler ekonomiden dolayı dert yanıyor." diyen Erbakan, hayat pahalılığına dikkat çekti.

Erbakan, şöyle konuştu.

"Etin kilosu 600 lirayı bulmuş, peynirin kilosu 300 lirayı geçmiş, 1 paket süt 50 liraya yaklaşmış, açlık sınırı da 20 bin liraya dayanmış. Asgari ücretli 17 bin, emekli 10 bin lira maaş alıyor. Asgari ücretliler ve emekliler aç durumda. Türkiye’de halkın yüzde 85’i yoksul. Yoksulluğu bitireceğiz diye iktidara geldiler, yoksulluğu 5 katına çıkardılar. Vatandaşların banka borçları 6 milyar liradan 2,5 trilyon liraya çıkmış. Bu rakamlar milletin nasıl yoksullaştığını gösteriyor. Sağlık Bakanlığı 4 kişinin sağlıklı beslenmek için iftarda ve sahurda beslenebilmesi için paylaştığı listenin bedeli 32 bin lira. Sadece iftar ve sahur maliyeti. Bu 32 bin lirayı verebilecek kaç hane var. Etin kilosu 600, peynirin kilosu 300 lira. Bu ne demek, vatandaşların yüzde 85’i bu ramazanda sağlıklı beslenemeyecek demek. Hani yoksulluğu ortadan kaldıracaktınız. Kaynak yok mu, var. Kaynak faize, israfa ve imtiyazlı şirketlere gidiyor."

AdminAdmin