KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 21-06-2021 09:42   Güncelleme : 21-06-2021 10:15

Fahranlılar dayanışma etkinliğinde bir araya geldi

Huzur içinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan köylüler, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi

Fahranlılar dayanışma etkinliğinde bir araya geldi

Bingöl’ün Ilıcalar beldesine bağlı İçpınar (Fahran) köyünde, sosyal yarımlaşma ve dayanışma etkinliği düzenlendi.

Fahranlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FAHRAN-DER) tarafından düzenlenen etkinliğe, Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, MHP İl Temsilcisi Nurettin Varol, Ilıcalar Karakol Komutanı Yasin Urhan, derneğin kurucu üyeleleri, muhtar ve köylüler katıldı.

FAHRAN-DER Başkanı Selahattin Varolgüneş, etkinliğin başında yaptığı konuşmada, 2016'da kurulan derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 Birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek, gelenek ve görenekleri tekrar yaşatmak adına böyle bir etkinliği düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan  Varolgüneş, şöyle konuştu:

 "Derneğimiz ilk kurulduğu günden beri sosyal-kültürel faaliyetlerde bulundu. Öğrencilere verilen burslardan tutun ramazan aylarında yapılan sosyal yardımlaşmalara tüm ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtılmaktadır. Taziyelerimizde, dostlarımızın acılı günlerinde elimizden gelen yardımı yapmaktayız. Yaptığımız tüm faaliyetler dernek adına yapılmaktadır. Bugün bu etkinliklerimize bir yenisini daha ekledik. Birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek için bir festival gerçekleştirdik."

Varolgüneş, etkinliği festival havasında her yıl gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, yardımlaşma ve dayanışmanın öneminden bahsetti.

Derneğin kurucu üyelerinden Mehmet Kaymazalp da ilk defa böyle güzel bir etkiliği düzenlemenin huzurunu yaşadıklarını aktardıç.

" Bu tarz etkinlikler devam etmeli." diyen Kaymazlap, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaptığımız faaliyetler sonucunda insanların yüzlerindeki mutluluk bizim için her şeye değerdi. Etkinliğimiz beklentimizin üzerinde bir ilgiyle karşılandı. Bizlerde bu durumdan oldukça menün kaldık."

Gelenek ve göreneklerin ön plana çıktığı etkinlikte, at yarışı, güreş, şel atma (taş atma), uzun atlama yarışları gerçekleştirildi.

Haber: Murat Kaymazalp

AdminAdmin