GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-07-2021 13:14   Güncelleme : 28-07-2021 16:35

Eskiyen elektrik şebekesi tehlike saçıyor

Bingöl merkez Ilıcalar beldesi İçpınar (Fahran) Mahallesi’nde 1982 yılında yapılan köy içi elektrik şebekesi ihtiyaca cevap vermiyor. Ağaçlara temas eden teller ve yamuk direkler olası yangınlara davet çıkarıyor. Mahalle sakinleri, ahşap direklerden yapılan şebekenin yenilenmesini istiyor

Eskiyen elektrik şebekesi tehlike saçıyor

Bingöl merkeze bağlı Ilıcalar beldesi İçpınar (Fahran) Mahallesi’nde 1982 yılında yapılan köy içi elektrik şebekesi ihtiyaca cevap vermiyor.
Yaklaşık 30 yıl önce birinci Özal Hükümeti döneminde bin bir güçlükle ahşap direklerle köye getirilen elektrik hizmeti şimdi ise tehlike arz ediyor.
Çürüyen direkler, kopan teller ve daha sonra ekilen meyve ağaçları arasında kalan teller, sık sık elektrik kesintilerine neden olurken vatandaşları da mağdur ediyor.

İçpınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Kaydutekin, Bingöl Net Haber’e yaptığı açıklamada, şebekenin yenilenmesi için defalarca ilgili kuruma talepte bulunduklarını söyledi.
Köy içi elektrik şebekesinin yenilenmesini isteyen Kaydutekin, “Köyümüze 1982 yılında elektrik geldi. O zamanlar meyve bahçeleri yoktu. Şimdi ağaçlar büyüdü, elektrik telleri açağ dalları arasından geçiyor. Hafif bir rüzgarda elektriğimiz kesiliyor.” dedi.

Kaydutekin, yaklaşık 30 yıllık ahşap direklerin neredeyse yıkılacağını ifade ederek, elektrik tellerinin de bakımsızlıktan dolayı sarktığını ve olası bir yangın afetine adeta davetiye çıkardığını ifade etti.
Yetkililerden olası bir kazanın yaşanmadan elektrik şebekesinin değiştirilmesini isteyen Kaydutekin, şunları kaydetti:
“Halen Ilıcalar beldesi İçpınar Mahallesi muhtarı olarak görev yapmaktayım. Elektrik hatlarımız 1982 yıllarında çekilmiş ve çoğu ağaç direk olup telleri meyve ağaçlarına dolanmış, bazı direkler yamulmuş durumdadır. Defalarda TEDAŞ yetkilileriyle görüştüm resmî olarak dilekçe verdim. Maalesef ilgilenen olmadı. Yetkililerin devreye girip bu büyük sorunumuzun çözülmesini istiyorum.”

AdminAdmin