GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-02-2022 16:57   Güncelleme : 22-02-2022 17:18

Erişilebilirlik Logosu tanıtıldı

Bingöl'de, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Birleşmiş Milletler tarafından tasarlanan ve engelliler için erişilebilir olan bina, iş yerleri, toplu taşıma araçları ve ürünleri göstermek için oluşturulan Erişilebilirlik Logosu’nun tanıtımı yapıldı. Bingöl merkez ve ilçelerinde 104 bina, açık alan kullanımları ve toplu taşıma araçları “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandı.

Erişilebilirlik Logosu tanıtıldı

Belirlenen Erişilebilirlik logosunun tanıtımı için, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Erişilebilirlik, herkesin istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesidir. Toplumsal yaşama dahil olabilmek için konutlardan başlayarak eğitimden, sağlık kuruluşlarına, iş yerlerine; açık ve yeşil alanlara, toplu taşıma araçlarına ulaşmak; bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek, her türlü kaynaktan yayımlanan bilgiyi edinmek gerekir.

Erişilebilir uygulamaların yaygınlaştırılması için görünürlüğünün artırılması gerektiğinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir adım atarak ülkemizde kullanılacak Erişilebilirlik Logosu ’nu belirledi. BM tarafından tasarlanan Erişilebilirlik Logosunun bu amaç için uygun olduğuna karar verilerek kullanım izni alındı. Erişilebilir uygulamaların görünürlüğünün arttırılması amacıyla belirlenen logo, Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazananlar tarafından tabela görünür alanlarda, broşür, kartvizit gibi basılı materyaller ile tanıtım ve reklam malzemelerinde kullanılabilecek.

Logodaki simetrik figür ve daire şekli küresel erişimi ve toplumu oluşturan bireyler arasındaki uyumu temsil etmektedir. Kolları açık insan figürü, farklı özelliklere sahip insanların tümünü kapsamasını sembolize etmektedir. Logodaki kafa bilişsel düşünmeyi, dört mavi daire vücudun uç noktalarını, eller ve ayaklar hareketliliği ve kolların açık olması herkesi kapsayıcılığı anlatmaktadır.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile eş zamanlı gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Müdürü Aydın Polat ve belge almaya hak kazanan diğer kamu kurumu müdürleri katıldı.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu"nun yaptığı denetimler sonucunda Bingöl merkez ve ilçelerinde 104 bina, açık alan kullanımları ve toplu taşıma araçları “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandığını ve Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan toplu taşıma araçlarına da stickerlar yapıştırıldğını bildirdi.

Toplantının ardından, Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binası önündeki bayrak direğine, Erişilebilirlik flaması asıldı.

AdminAdmin