GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2021 16:51   Güncelleme : 02-12-2021 17:02

'Engelliler ile birlikte yaşamayı öğrenmek gelişmiş toplumların özelliklerindendir'

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, engellilerle yaşamı öğrenmenin gelişmiş toplumların özellikleri olduğunu bildirdi.

'Engelliler ile birlikte yaşamayı öğrenmek gelişmiş toplumların özelliklerindendir'

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında, "Engelliler ile birlikte yaşamayı öğrenmek gelişmiş toplumların özelliklerindendir. Hayatı onlarla el ele sürdürebilmek, engellerini aşma konusunda desteklemek ve kamuoyunda engelli algısını engelliler lehine değiştirmek hepimizin önde gelen görevlerindendir." ifadelerini kullandı.

Engellilerin hayatın içinde aktif, üretken, mutlu ve mütebessim kılmak bir medeniyet algısının, varlığı okuma tarzının ve kültürel zenginlik düzeyinin göstergesi olduğunu aktaran Vali Ekinci, engelli kardeşlerimizle ilgili nihai amaçlarının, bu kardeşlerimizin engelsiz bir ortamda, kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri, hayatın farklı alanlarına herhangi bir vatandaşımız gibi rahatça katılabilmeleri olarak ifade etti.

Vali Ekinci, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Engellilerimizin her konuda fırsat eşitliğinden yararlanmaları ve ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması temel hedeflerimizdir.  'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şuuruyla engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerin destelenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olmaları ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi en önemli hedeflerimiz olup bu yöndeki çalışmalarımız aralıksız sürmektedir.

Engellilik konusu, ülkemizde yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tamamını ilgilendiren önemli bir husustur. Bundan dolayı vatandaş olarak her birimiz, onlarla gönüllü ilişkiler kurmak ve destek sunmak, yeteneklerini sergiledikleri, kendilerini gerçekleştirebildikleri imkanlar oluşturmak durumundayız.

Desteklendikleri ve motive edildikleri takdirde engelli kardeşlerimizin pek çok alanda ciddi başarılara imza atmış olmaları hepimizi sevindirmektedir. Bu kardeşlerimizin sanattan spora, eğitimden siyasete gösterdikleri azim ve kararlılık örnekleri takdire şayandır. Hayata bakışı,  insan ilişkilerini ve yarınlarımızı derinden etkileyen bu başarıların devamlılığını diliyorum.

'3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimiz için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, tüm engellilerimize aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum."

AdminAdmin