GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 18:09

En düşük emekli maaşı 10 bin olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını da açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapılacağı müjdesini veren Erdoğan, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacağını bildirdi.

En düşük emekli maaşı 10 bin olacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını da açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapılacağı müjdesini veren Erdoğan, emekli maaşı alt sınırını  7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını ilgili bölümü şöyle:

"2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarında ise uüzde 37,57 artış oldu. Daha düşük artış alan SSK ve Bağkur aylıklarına ilave yüzde 5 daha ilave yapacağımızın müjdesini veriyorum. Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. SSK ve Bağkur emeklilerimizin Ocak 2024'den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak yeni hizmetleri devreye almaktır."

AdminAdmin