YEREL
Giriş Tarihi : 10-03-2023 12:18

Elmalı köyü sakinleri deprem bölgesinde yemek hizmeti verdi

Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü sakinleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Afşin ilçesinde aş çadırı kurarak, depremzedelere günlük 3 öğün yemek hizmeti sundu.

Elmalı köyü sakinleri deprem bölgesinde yemek hizmeti verdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için devlet millet el elle yardıma koştu.
Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü sakinleri de deprem bölgesinde aş evi kurarak, depremzede insanların yaralarına merhem oldu.
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde aş evi kuran Elmalı sakinleri, köylülerin desteğiyle depremzedelere günde 3 öğün yemek verdi.
Deprem bölgesinde gönüllü olarak hizmet veren köy sakinlerinden Çetin Korkmaz, yaptıkları faaliyetler hakkında gazetemize bilgi verdi.
Bingöl merkez Elmalı köyü olarak kendi imkânlarıyla kurdukları aşevinde yine köylülerin gönüllü hizmet verdiğini anlatan Çetin Korkmaz,  deprem bölgesinde ramazan ayında hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.
Çetin, şunları kaydetti:
“Afşin’de aş çadırımızı kurduk. Kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği olmak üzere günlük 2000 kişiye 3 çeşit sıcak aş verdik, 2 haftalık hizmetimizde 30 bin depremzede yemek verdik.  Bu süre zarfında Sayın Çorum Valisi, Belediye Başkanı, Palu Kaymakamı ve Hayrat Vakfı Çorum İl Başkanı Raif Korkmaz hocamızın bizlere ciddi destekleri oldu. Bu hayırda buğday tanesi kadar katkısı olan herkesten Rabbim razı olsun. Deprem bölgelerinde ciddi aş evlerine ihtiyaç vardır. Lokantalar kapalı, paraları olanlarda yemek bulamıyorlar. Yemek pişirmek için mutfak lazım, ev lazım, bunlarda yok, kimse evlere giremiyor ve sağlam ev yok denecek kadar azdır. Gıda ve sıcak aşın devam etmesi lazım. Deprem bölgesine yardımlarımıza devam edelim inşallah. Allah nasip ederse biz Ramazan ayında tekrar faaliyetlerimize devam edeceğiz.”
 

AdminAdmin