GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2023 21:16   Güncelleme : 08-02-2023 22:29

Eli öpülesi analar depremzedeler için ekmek pişiriyor

Bingöl merkeze bağlı Göltepesi köyü (Çan) ve Gökçeli (Talwarı) köylerinde yaşayan kadınlar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremden etkilenen vatandaşlar için tandır ve saçlarda ekmek yapıyor. Yayladere ilçesinde de bir araya gelen kadınlar, saclarda ekmek üretiyor.

Eli öpülesi analar depremzedeler için ekmek pişiriyor

Kahramanmaraş'ta bir gün arayla meydana 7.7 ve 7.6 büklüğündeki depremler, başta Kahramanmaraş olmak üzere Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana'da büyük bir yıkıma yol açtı. Şimdiye kadar yaklaşık 10 bin kişi yaşamını yitirdi, 10 ildeki milyonlarca insan depremden etkilendi.

Depremlerin ardından bütün Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de yardım seferberliği başlatıldı. Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bu kapsamda depremzeler için kolları sıvayan köylerde yaşan kadınlar ise el emeği göz nuru dökerek yoğurduğu hamuru tandır ve saclarda ekmeğe dönüştürüyor.

Bingöl Göltepesi Köyü Muhtarlığı ve Göltepesi Köyü Dayanışma ve Kalkınma Derneği öncülüğünde, ev hanımları tandır ve saclarda ekmek pişiriyor.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için uzun süre tazeliğini koruyan sac ve tendur ekmek hazırlığımız devam ediyor. Emeği geçen tüm bacılarımıza teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Merkeze bağlı Gökçeli köyünde yaşayan kadınlar da, deprem bölgesine gönderilmek üzere tandırlarda ekmek pişiriyor. Deprem bölgesinde en önemli ihtiyaçlardan biri olan ekmek için kolları sıvayan Gökçeli köyü sakinleri, köy merkezinde 7, Sofyan mezrasında da 3 tandırda ekmek pişirmeye başladı. Kadınlar tarafından pişirilen ekmekler depremzelere gönderilecek.

Yayladere ilçesinde de bir araya gelen kadınlar, saclarda depremzeler için ekmek üretiyor. Kadınların bu dayanışması takdir topladı.

AdminAdmin