GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-06-2023 20:25

Ekmeğe 2 lira zam 1 lira indirim

Bingöl'de 6 liradan satılan pide ekmeğe önce 2 lira zam yapıldı. Vatandaşların tepkisi üzerine toplanan fiyat belirleme komisyonu ekmeğin 8 lira yerine 7 liradan rayiç verdi. Yeni rayiçe göre 200 gram somun ekmek 4, 340 gram pide ekmek 7 liradan satılacak.

Ekmeğe 2 lira zam 1 lira indirim

Bingöl'de ekmeye önce 2 lira zam yapıldı, artan tepkilerin ardından zam 1 liraya indirildi.

Bingöl'de 6 lira olan 360 gram açık ekmek (pide) dünden itibaren 8 liradan satılmaya başlandı. Bingöl genelindeki fırınların rayiç almadan kendi inisiyatifleriyle ekmeğe yaptıkları zam, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bunun üzerine toplanan il fiyat belirleme komisyonu, aldığı kararla 2 liralık zamı 1 liraya indirdi.

Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bingöl Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Genç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı temsilcilerinden oluşan Ekmek Rayici Belirleme Komisyon, yeni ekmek fiyatlarını görüşmek üzere toplandı.

Yeni ekmek rayiçini değerlendiren komisyon, 200 gram somun ekmeğin fiyatını 4 lira, 340 gram açık ekmeğin fiyatını da 7 liradan olacak şekilde oy çokluğuyla karar verdi.

Buna göre, daha önce 360 gram olan ve 6 liradan satılan açık ekmeğin gramajı 20 gram düşürülerek 7 liradan, 3.75 liradan satılan 200 gramlık somun ekmek ise 4 liradan satılacak.

Ekmek zamlarının, Topram Mahsülleri Ofisi'nin buğday desteklemesinin sona ermesinden dolayı un fiyatlarına yapılan zamdan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Bingöl'de 50 kilogramlık 1 çuval pidelik un prakende 530 liradan satılıyor.

 

AdminAdmin