EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-10-2022 17:17   Güncelleme : 11-10-2022 17:51

Dünya Mektup Yarışması birincisi Esra Sümeyye Öz ödülünü aldı

 Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, 193 ülkenin üye olduğu Dünya Posta Birliği tarafından düzenlenen mektup yarışmasında birinci olan Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esra Sümeyye Öz'ün, isviçre'nin Bern kentinde düzenlenen törende ödülünü aldığını bildirdi.

Dünya Mektup Yarışması birincisi Esra Sümeyye Öz ödülünü aldı

Bingöl Merkez Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esra Sümeyye Öz, Dünya Posta Birliği tarafından düzenlenen mektup yarışmasının birincilik ödülünü aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, yaptığı açıklamada, Dünya Posta Birliğine üye 193 ülkenin katılımıyla 1971 tarihinden beri düzenlenen UPU (Evrensel Posta Birliği) Gençler Arası Mektup Yazma Yarışması'nda dünya birincisi olan Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esra Sümeyye Öz'ün, İsviçre’nin Bern şehrinde düzenlenen törende dünya birincilik ödülünü aldığnı bildirdi.

Öğrencilerinin dünya çapında ödül almasının kendilerini gururlandırdığını belirten Yücel, "Öğrencimizi bizlere bu haklı gururu yaşattığı için tebrik ediyorum. 'Anne İsterse Dünya Değişir ve Güzelleşir' diyerek dünya annelerine hitaben yazdığı mektupla 1971 tarihinden beri düzenlenen ve bu yıl 40 ülkenin eserleriyle başvuru yaptığı yarışmada öğrencimiz Esra Sümeyye Öz’ün yazdığı mektupla ülkemiz ilk defa birincilik elde etti. Öğrencimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencimizi yetiştiren değerli anne ve babasını yürekten tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öz, “İklim Krizi Hakkında Mektup Yaz” temalı mektubuyla dünya annelerine seslendiği mektup birinci seçilmişti.

AdminAdmin