YEREL
Giriş Tarihi : 02-12-2023 16:39

Dünya Engelliler Günü sloganik kutlamalarda kalmasın

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerikli, 3 Ekim Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Engelliler günü sloganik kutlamaların bir yana bırakıldığı çözüm önerilerinin çözümlerin açıklandığı günler olmalıdır" dedi.

Dünya Engelliler Günü sloganik kutlamalarda kalmasın

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerikli, 3 Ekim Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Becerikli, mesajında "3 Aralık Dünya Engelliler Günü sloganik kutlamaların bir yana bırakıldığı çözüm önerilerinin çözümlerin açıklandığı günler olmalıdır. Engelli bireylerin istihdam eğitim kültür sanat gibi birçok konuda yaşamış olduğu yetersizlikler gidermek amaçlı sivil toplum kuruluşları olarak çeşitli faaliyetler göstererek bu günlerde önemli kazanımlar elde etmek ve bu kazanımları kamuoyuyla paylaşmak için engelli günleri veya haftaların kutlanması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Becerikli, mesajının devamında, şunları kaydetti:

"Bizler engeli dernekleri olarak şehrimize ve insanımıza hizmet üretmek ve bu hizmetlerin takibini sağlamak amaçlı kurulan kâr amacı gütmeyen tamamen gönüllü olarak çalışan sivil toplum kuruluşlarıyız. Bizlerin sorunları ile ilgilenen hayatımıza katkı sunan herkes elbette ki çok kıymetlidir.
 istişare kültüründen uzak bir şekilde yapılan hiçbir çalışma amacına uygun hizmet vermedi vermeyecektir buradan halkımıza ve yetkililerimize seslenmek istiyorum lütfen Allah rızası için kaldırımları yolları işgal etmeyelim bizlerin yaşam alanlarına saygı duymanızı bekliyoruz toplu taşıma sorunu engelsiz yaşam merkezi sorunu üyelerimizin çözülemeyen eğitim istihdam sorunları gibi birçok konu hala sıcaklığını koruyor buradan yetkililerden ricamız sorunlarımızın ivedili bir şekilde çözülerek sonuçlanması olacaktır

 Bir önceki dernek başkanımız Sayın Mücahid Korkutata Bey gerekli hizmetleri yapmış ve bizlerde bu hizmetleri tamamlamak amaçlı gönüllü olarak görevimizin başındayız kamuda çalışan engellilerin engel durumlarına göre çalıştırılmaması uygulanan mobingler bazı kurum amirlerinin engelli hakları hukukuna olan ilgisiz tutumları bizleri rahatsız etmektedir insanlardan çok şey beklemiyoruz devletimizin bize sunmuş olduğu  haklara saygı duymaları ve yaptığımız mücadeleden ötürü kimsenin  bizden kırılmamaları olacaktır nitekin kazanılmış haklar geri verilmez bizler de haklarımızı savunup mücadelemizi tamamıyla gerçekleştireceğiz.

 değerli dostlar 4 aralık pazartesi akşam saat 18.00'da Bingöl üniversitesi Doç. Dr. Fuat  Sezgin Kongre Salonunda düzenleyeceğimiz hayatı yaşamaya engel yok adlı panelimize tüm halkımızı davet ediyoruz Adem der insani yardım derneği Bingöl engelliler Spor kulübü ile yapacağımız ortak programımıza tüm halkımız davetlidir

Programımız kapsamında. TEKERLEKLİ sandalye ve beyaz baston hedeflerimiz  başarıya ulaşmaktadır desteklerinizi bekliyoruz.."

AdminAdmin