SİYASET
Giriş Tarihi : 24-07-2021 12:45   Güncelleme : 24-07-2021 12:45

"Dünya ekonomisi küçüldü, Türkiye büyüdü"

Bingöl'de bayram ziyaretlerini sürdüren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, dünya ekonomisinde geçen yıl 3,3 küçüldüğünü Türkiye ekonomisinin 1,8 büyüdüğünü söyledi

Kurban Bayramı dolayısıyla 5 gündür Bingöl'de olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, resmi bayramlaşma programının ardından ilçe ve köyleri gezerek vatandaşların bayramını kutladı.

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve İl Başkanı Haşim sağlar ile Genç ilçesinde partililerle bayramlaşan Yılmaz, ilçeye bağlı Çaytepe köyüne geçti.

Yılmaz, burada yaptoğı açıklamada, son 8 yılda Türkiye'nin çok büyük badireler atlattığına dikkat çekerek, bunlardan bazılarını, Gezi olayları, 17-25 Aralık, Suriye meselesi, çukur hadiseleri, DEAŞ ve 15 Temmuz darbe girişimi olarak açıkladı.

Bürokrat olduğu yıllarda Türkiye'de ekonomik ve siyasi krizlerin yaşandığına anlatan Yılmaz, "1999 ekonomik krizini bürokrat olarak gördüm, 2001'i gördüm. O zamanlar dünyada bir sıkıntı yoktu ama bizde sıkıntı vardı. Şimdi tüm dünyada bir sıkıntı var, bizde bundan etkileniyoruz. Öyle bir farkı var. Dünyaya göre daha az etkileniyoruz. Dünya ekonomisinde 3.3 küçülme olmuş, biz 1.8 büyüme sağlamışız. Ama dünya ile mukayese ettiğimiz zaman çok önemli bir başarı. Büyümeye devam etmişiz, yatırımlarımız devam etmiş. Bu şartlar altında köylerimize, şehirlerimize hizmet etmeye devam etmişiz." ifadesini kullandı.

AdminAdmin