GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-08-2023 19:54   Güncelleme : 09-08-2023 20:40

Domuz sürüleri ekinlere zarar veriyor, çiftçiler zor durumda

Bingöl merkeze bağlı Garip köyünde ekili mısır ve buğday tarlalarına dadanan yaban domuzu sürüsü, köylülerin emeğine zarar veriyor. Mısır ve buğday tarlarını mesken tutan domuz sürüsü, ekinleri yere serip kullanılmaz hale getiriyor. Emekleri boşa giden köylüler ise tedirgin, yetkililerden yaban domuzlarına karşı önlem alınmasını istedi.

Domuz sürüleri ekinlere zarar veriyor, çiftçiler zor durumda

Bingöl'de sürü halinde dolaşan yaban domuzları, ekinlere büyük zarar veririyor.

Bingöl merkeze bağlı Garip köyündeki ekili alanlara giren yaban domuzu sürüsü, özellikle sılajlık yem  bitkisi  için ekilen mısır tarlarını ve biçme aşamasındaki buğday tarlalarına zarar veriyor.

Garip köyünda yaşayan Şükrü Karınçu, köy merasındaki Rebet mevkisinde ekili mısır ve buğday tarlalarına yaban domuzlarının dadandığını söyledi.

Sürü halinde tarlaya giren domuzların halı gibi ekinleri yere serip zarar verdiğini anlatan Karınçu, emeklerinin boşna gitmesinden yakındı.

Karınçu, yaban domuzları konusunda yetkilerden destek isteyerek, "Ürünlerimiz büyük oranda zarar gördü. Özellike gece sürü halinde tarlarar girip zarar veriyorlar. Yazıktır, Binbir emek vererek yetiştirdiğimiz ürünlerimiz bir gecede domuz sürüsünün ayakları altında eziliyor. Çok mağdur durumdayız. Bu konuda yetkililerimizden gerekli önlemleri almasını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin