GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-03-2021 18:42   Güncelleme : 14-03-2021 18:42

Doğu ve Güneydoğu Baroları Bingöl'de toplandı

Doğu ve Güneydoğu Baroları Bingöl'de toplandı

BNH - Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Baro Başkanları toplantısı Bingöl'de yapıldı.

Bingöl Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Adıyaman, Ağrı Batman, Bitlis, Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van Barosu başkanları katıldı.

Ülke gündemine dair konuların görüşüldüğü toplantıda mütabaka varılan konular toplantının sonuç bildirgesiyle kamuoyu ile paylaşıldı.

Baro seçimlerinin pandemi gerekçesiyle 2020 Ekim ayından bu yana hukuka ve mevzuata aykırı biçimde ertelendiği ifade edilen bildiride,"Avukatlık kanunundaki emredici yasa hükümlerine rağmen baroların genel kurul yapması salgın gerekçesiyle engellenirken siyasi partilerin kongrelerini yapabildikleri, adliyelerin ve alışveriş merkezlerinin açık tutulduğu görülmektedir. Ertelemelerin hukuksal bir dayanağının olmadığı verdiğimiz örneklerden de anlaşılmaktadır.  Barolar kamu kurumu niteliğinde meslek örgütleri olup bu kısıtlamalar barolar ve avukatlar açısından geçerli ve inandırıcı değildir. Bu nedenle baro seçimlerinin yapılmasının önündeki engeller kaldırılmalı, bu konudaki karmaşa ve kaosun ortadan kaldırılması için hızlıca yasal bir düzenleme yapılmalıdır." ifadelerine yer verildi.

AdminAdmin