EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-03-2021 17:31   Güncelleme : 31-03-2021 18:40

Dezavantajlı çocuklar "Okul Destek Projesi" ile sporla tanışacak

Dezavantajlı çocuklar

BNH - Bingöl'de dez avantajlı çocuklar, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün kurslarından faydalanacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti kapsamında başlattığı Okul Destek Projesi ile dezavantajlı öğrencilerin gelişimleri sosyal açıdan da destekleniyor.

Bu kapsamda Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında "Sporla Daha Güzel Yarınlara" adlı protokol hazırlandı.

Devlet korumasındaki çocukların, sosyal hayata daha aktif katılımını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde olan kurs ve faaliyetlerinden yararlanılmasını kapsayan protokol, Gençlik ve Spor Müdürlüğünde düzenlenen törenle, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Zülküf Koçinkağ ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Seyhan Savaş Yaraşır tarafından imzalandı.

Bu protokol kapsamında kurs ve faaliyetlere katılacak çocuklar, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hangi spor dalına uygun olduğu uzmanlarca tarama yapıldıktan sonra yönlendirilecek ve bu kurslara katılacak olan çocukların seçtiği kurslara yönelik ihtiyaç duyulan malzemeler de karşılanacak.

AdminAdmin